MODERN FOLK ÜÇLÜSÜNDEN ANLAMLI KONSER

Prof. Dr .Müyesser Tuncer ve 6 öğretim üyesi tarafından kurulan Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı çalışmalarına devam ediyor. Erken doğan bebeklere hak ettikleri yaşama hakkını ?İlk Nefes Projesi? ile vermeyi amaçlayan Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, 24 kişilik bi

Magazin 16.03.2015 13:43:59 0
MODERN FOLK ÜÇLÜSÜNDEN ANLAMLI KONSER

1993 yılında, anne ve bebek sağlığı konusunda Türkiye’nin ilk hocası sayılan Prof. Dr .Müyesser Tuncer ve 6 öğretim üyesi tarafından kurulan Anne ve Bebek Sağğı Vakfı çalışmalarına devam ediyor. Erken doğan bebeklere hak ettikleri yaşama hakkını “İlk Nefes Projesi” ile vermeyi amaçlayan Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, 24 kişilik bir gruptan oluşan gönüllülerle ortak bir proje yürütüyor.

                                        

Türkiye'de bir yaşına varmadan ölen bebeklerin yarısından fazlası yaşamlarının ilk ayında ölmekte. Amacı Türkiye'deki yüksek bebek ölüm oranını azaltmak ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak olan  Anne ve Bebek Sağğı Vakfı çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Vakfın bünyesinde çalışan ve çeşitli üniversitelerimizde görevli 45 öğretim üyesi, genç doktorlara, hemşirelere, aile hekimlerine ve annelere eğitimler vererek, sağlık hizmetlerinin çağdaş düzeye çıkarılmasına çalışıyor. Vakıf ayrıca, Türkiye genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi Tıp fakültesi öğrencilerine burs veriyor.

Erken doğan bebeklere hak ettikleri yaşama hakkını “İlk Nefes Projesi” ile vermeyi amaçlayan 24 kişilik bir gruptan oluşan gönüllüler, Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı ile ortak bir proje yürütüyor. Bu projeye gelir sağlamak amacıyla Valilik izni alınarak bir SMS kampanyası başlatıldı. NEFES yazıp 4637’ye mesaj atılmasıyla, bebeklerin hayatlarının ilk ayında sağlıklı bakım hizmetlerine kavuşmaları hedefleniyor. Bu amaçla, tüm hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin gereksinim duydukları araç ve gereçlerin, öncelik sırasına göre temin edilmesi de öncelikli amaçlar arasında.

Anne ve Bebek Sağğı Vakfı’nın destekçileri arasında ünlü isimler de var. Modern Folk Üçlüsü, Vakfa ve “İlk Nefes Projesi”ne destek amaçlı bir konser vermeye hazırlanıyor. Konser 25 Mart Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20:00’de gerçekleşecek ve konserden sağlanan gelir Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı’nın projesinde kullanılacak.

ARTUKLU HABER AKJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40