Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı, bilimsel projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı, bilimsel projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bugüne kadar bilimsel ve teknolojik alandaki araştırma projelerini başarıyla tamamlayarak bilim dünyasında adından söz ettiren Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı, şimdi de TUBİTAK MAM tarafından “2013 Yılı Teknoloji Ödülü”ne layık görüldü.
Prof. Dr. Ömer Çolak, Prof. Dr. Burhan Arıkan, Prof. Dr. Sadık Dinçer, Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez tarafından yürütülen “Yem Endüstrisine Yönelik Endüstriyel Enzim Üretimi (YEM-EN)” projesi, bir “Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (KAMAG)” projesi. Projenin müşterisi ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı.
2008’de Başlanılan Proje, 2013’te Tamamlandı
Bu projenin 2008 yılında multi-disipliner bir proje olarak başladığını belirten ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez, projenin tüm ekibin özenli çalışması ve gayretiyle, öngörülen hedeflere ulaşılarak 2013 yılında tamamlandığını bildirdi. Prof. Dr. Güvenmez, söz konusu projede, TUBİTAK MAM’ın farklı enstitüleri, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Tarım Bakanlığı Araştırma Enstitüleri ile Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinin ve genç araştırmacıların görev aldığını belirtti.
Prof. Dr. Güvenmez: “Laboratuvardaki Çalışmaların Uygulamaya Taşınmasından Gurur Duyuyoruz.”
Alınan ödülün laboratuvardaki çalışmaların uygulamaya taşınması noktasında önemli bir adım olduğunu belirten Prof. Dr. Güvenmez, “Bu ödül ile bir kez daha, Çukurova Üniversitesi’nde çalışıyor olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Projede çalışan tüm yol arkadaşlarımıza değerli emekleri için teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde birlikte çalıştığımız değerli bilim insanlarından çok şey öğrendiğimizi de ayrıca belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
“Çalışmalar Deney Tüpüne Sıkışıp Kalmaz, Sınırları Aşarsa Anlam Kazanır.”
Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez, yaptıkları araştırmaların bir deney tüpünde veya laboratuvarda sıkışıp kalmadan sınırları aşarsa anlam kazandığına dikkat çekerek, “Bilimsel çalışmaların uygulamaya-üretime dönmesi bilim insanının en büyük hedefi olmalı ki, gelişebilelim, yetişebilelim.” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA
9489,83%1,30
34,54% 0,20
36,07% -0,43
2990,02% 0,96
5006,57% 1,04