MS HASTASI SSK EMEKLİSİ BORA ÖZÇELİK`TEN TEK KİŞİLİK YÜZDE 5 MAAŞ ZAMMI EYLEMİ

Antalya `da yaşayan MS Hastası SSK emeklisi Bora Özçelik TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ve SSK-BAĞKUR emeklilerine Temmuz maaş zammı olarak yüzde 5 zam verileceğinin belli olmasından sonra yaptığı tek kişilik Eylem ile yüzde 5 maaş za

6.07.2019 20:18:36 0
MS HASTASI  SSK  EMEKLİSİ  BORA ÖZÇELİK`TEN TEK KİŞİLİK YÜZDE 5 MAAŞ ZAMMI EYLEMİ

Antalya 'da yaşayan MS Hastası SSK emeklisi Bora Özçelik TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ve SSK-BAĞKUR emeklilerine Temmuz maaş zammı olarak yüzde 5 zam verileceğinin belli olmasından sonra  yaptığı tek kişilik Eylem ile yüzde 5 maaş zammına tepki gösterdi.

Bugün Saat 13:00 de Antalya kalekapısı saat kulesi karşısında Emekliye verilen 5 lik zammı protesto amacıyla tek kişilik eylem gerçekleştiren SSK emeklisi Bora Özçelik Hazırladığı pankartlarla  Emekliere verilen yüzde 5 Temmuz zammına tepki gösterdi.Basının da ilgi gösterdiği tek kişilik maşş zammı eylemine  vatandaşlar da destek verdi.


Eylemi gerçeklştiren Bora Özçelik ;''Burada tek kişide olsam milyonları temsil ettiğimin bilincindeyim,kimseleri kışkırtmamak ve İçinde bulunduğumz zor dururmu yetkililere duyurmak için bu eylemi gerçekleştirdim.Ben MS hastasıyım 3 yıldır SSK'dan malulen emekli oldum.1.500 TL Maaş alıyorum ama geçinemiyorum.Belediyeden aldığım yemeklerle idare etmeye çalşıyorum.Emekliler arasındaki farklilıkların giderilmesi gerekiyor.Haksız uygulamalar yapılıyor.  Dar gelirlilerin evlerine girmeyen mal ve hizmet kalemleriyle belirlenen enflasyon rakamları yüzünden emeklilere ve memurlara yazık oluyor. Sendikaların bu duruma bakış açışı oluşturması lazım. Bu da ne derece olur herkesin malumu.enflasyonun emeklilere zam yapılacağı zaman düştüğünü söyleyerek , “Gerçekte bu ülkede yüzde 30’dan aşağı enflasyon yok. Çarşıya çıktığında yüzde 30. Bize de verilen yüzde 5 maaş zammı  Emekliler, bu zamda çok büyük bir mağduriyet yaşayacaklar   dedi.   

 

SSK Emeklisi Bora Özçelik eylemi sırasında ''Açlık sınırı 2.100 TL,çakma TÜFE ile emekliye yüzde 5 kabul edlemez.'',''En düşük Emekli Maaşı 2.100 TL olmalıdır'',''BİZE  DE SİZİN ZAMLARDAN VERİN EDEPLİ OLALIM'',''EDEPLİ OLSAYDIK YÜZDE KAÇ ZAM ALIRDIK?İMZA EDEPSİZLER'' pankartlarını açarak eylemine destek istedi.

 

'',

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA