MTDF BAŞKANI AYDIN`DAN İDLİB`TE YAŞANAN KİMYASAL SALDIRIYA SERT TEPKİ

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF)Başkanı İbrahim Aydın ,Suriye İdlib`de Beşar Esad rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırıya yönelik olarak yazılı basın açıklaması yayınlayarak tepki gösterdi.

6.04.2017 08:26:10 0
MTDF BAŞKANI AYDIN`DAN İDLİB`TE YAŞANAN KİMYASAL SALDIRIYA SERT TEPKİ

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF)Başkanı İbrahim Aydın ,Suriye İdlib'de Beşar Esad rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırısıya  yönelik olarak yazılı  basın açıklaması yayınlayarak tepki gösterdi.

 

MTDF Başkanı İbrahim Aydın mesajında;

 

"Suriye’de yıllardır yaşanan zulüm ve katliamlara Zalim Baas rejimi ve onun diktatör lideri Esed bir yenisini daha ekledi. İdlib’ in Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazlı saldırısında içinde masum çocukların ve kadınların bulunduğu, onlarca fazla insanın ölümüne sebep olan  büyük bir katliam yaşandı. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak,Bu vahşi katliamı gerçekleştirenleri kınıyor ve lanetliyoruz.

 

Katliamda hayatını kaybeden sivil halka, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarına acil şifalar diliyoruz. Suriye halkının yaşadığı katliamların ve acıların bir an önce son bulmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

 

 

Kimyasal silahların kullanılıp, bunca sivilin öldürüldüğü bir katliamda küresel güç ve erk sahipleri sessiz kalacak, sorumluluğu birbirlerine atıp, bundan sonrada yeni katliamların yapılmasına hem göz yumup hem de zemin hazırlayacaklardır. Kuşkusuz bu tür saldırılar ilk değil ve son da olmayacaktır. Ancak güce tapınan ve bu gücün arkasına sığınarak hukuksuzca kan döken bu zalimlerin zulmünü teşhir etmek ve karşı durmak ve sessiz kalmamak bizim vazifemizdir. Çünkü her katledilen mazlum bizim, her katledilen çocuk bizim, katledilen yok edilen bizim medeniyetimizdir. Her katliamda aslına yok edilen, çiğnenen insanlığın onuru ve haysiyetidir.

 

 Bundan dolayı insanlığın bu olup bitenlere sessiz kalmamasını ve Suriyeli mazlumlara sahip çıkmaları gerektiğini bir kez daha Dünya'ya haykırıyoruz.''Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00