MTDF BAŞKANI AYDIN`DAN ``NEVRUZ BAYRAMI`` MESAJI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın yüzyıllardan bu yana kutlanan Nevruz Bayramı?nın bölgede yaşayan tüm insanların ortak değeri ve ortak bayramı olduğunu söyledi.

21.03.2018 11:22:03 0
MTDF BAŞKANI AYDIN`DAN ``NEVRUZ BAYRAMI`` MESAJI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın  yüzyıllardan bu yana kutlanan Nevruz Bayramı’nın  bölgede yaşayan tüm insanların ortak değeri ve ortak bayramı olduğunu söyledi.

 

Başkan Aydın 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarına ilişkin yayımladığı mesajında, "Bizler; dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı bütünün mensuplarıyız. Aynı gök kubbenin altında yaşıyor, aynı yağmurla ıslanıyor, aynı güneşle ısınıyoruz. Nevruz herkesin kardeş olduğunu, herkesin aynı kökten, aynı ruhtan geldiğini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır" dedi. 

 

Başkan Aydın "Bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yeni nesillere aktarılmasında hepimize büyük sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.

 

Nevruz’un yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrı olduğunu aktaran Başkan Aydın , mesajını şu ifadelere sürdürdü:

 

" Baharın müjdecisi olan Nevruz bayramıyla toprağın yeniden dirilişi aslında bütün bir hayatın, insanlığın, insani değerlerin yeniden yeşermesidir. Bu anlamlı günü, el ele, gönül gönüle vererek kutlamamız, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılmamız gerekmektedir. Nevruz'un pek çok ülkede aynı duygularla kutlanıyor olması, bu ülkeler arasındaki tarihi ve kültürel ortaklığın eşsiz bir örneğidir. Toplumsal barış ve kardeşliğin pekiştirilmesine katkı sağlayan Nevruz, ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın kaynağıdır. Ülkede ve coğrafyada yaşanan böylesine önemli bir zamanda Nevruz'un önemi bir kat daha artmaktadır. Bu düşüncelerle başta milletimiz olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm insanların Nevruz Bayramını kutluyor, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum."Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24