MTDF BAŞKANI ÖTER`DEN ELEKTRİK KESİNTİLERİ AÇIKLAMASI

Havaların soğumasıyla Kızıltepe`de yaşanan elektrik kesintilerin çözümü amacıyla Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF. Yönetimi harekete geçti.

Mardin 7.01.2016 23:31:57 0
MTDF BAŞKANI ÖTER`DEN ELEKTRİK KESİNTİLERİ AÇIKLAMASI

 

Havaların soğumasıyla Kızıltepe'de yaşanan elektrik kesintilerin çözümü amacıyla Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.Yönetimi harekete geçti.

Kesintilerin Nedenini araştırmak  ve çözüm amacıyla MTDF.Yönetimi Kızıltepe İlçe DEDAŞ  ve Mardin İl DEDAŞ Müdürlüklerini ve ayrıca bir Federasyon bileşenini Ankara'ya gönderdi.

Konuyla ilgili Bir açıklama yapan Federasyon genel başkanı Mehmet Şerif Öter  "Havaların soğumasıyla Kızıltepe  İlçemizin bazı semtlerinde  kesintilerin günlerce devam etmesi halkımızın haklı tepkisine yol açmaktadır.Kesintilerin  nedenini ve kesintilere son verilmesi amacıyla Federasyon yönetimi olarak Kızıltepe İlçe DEDAŞ Müdürü Yusuf Acar  ve Mardin İl Müdürü Memet Bulut'u ziyaret ettiklerini,DEDAŞ Yetkililerin kesintilerle ilgili verdikleri bilgiye göre Kızıltepe'ye enerji sağlayan TEİAŞ'a ait Havaalanı karşısında bulunan 125 Megavatt MW. Büyük bir Trafonun patlaması sonucu kesintilerin meydana geldiği,güç dengesi dağılımı yapmak amacıyla Mardin arıza ekibinin de Takviye amaçlı Kızıltepe'ye yönlendirildiği,İlçe merkezin geneline iki gün içerisinde enerji verileceğini en geç  4-5 gün içerisinde de  Tüm köylere enerji vermeyi planladıklarını ,bu süreçte Vatandaşlardan anlayış ve elektrik kullanımında israftan kaçınmalarını beklediklerini ifade ettiler.

Öter Şöyle devam etti. Mega İlçe Kızıltepe'nin her geçen gün büyümesine karşın elektrik şebekesinde kayda değer bir yatırımın yapılamaması,tesisin yetersizliği  İnsanlarımızın temel ihtiyaçlarından olan elektrik  hizmeti yeterince alamamasında dolayı sorunun gittikçe büyüdüğü ve meselenin sosyal boyutu itibarıyla sivil toplum olarak bizi endişelendirdiği için Federasyon bileşenlerimizden Ahmet Zincir Arkadaşımızı Ankara'ya gönderdik.Cumhurbaşkanımızın Baş danışmanı Anayasa profesörü Burhan Kuzu ile görüştüklerini sayın Kuzu Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile görüşerek ,konunun ciddiyetini iletti. Elektrik sorunun çözümü Federasyonumuzun önceliğidir. Bundan sonra da her türlü Hukuki ve demokratik girişimlerimiz devam edecek,gerekirse Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza kadar konuyu taşıyacağız."Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,24% 0,19
  • EURO

    34,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    2418,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59