MTDF BAŞKANI ÖTER`DEN ``KADİR GECESİ`` VE BAYRAM MESAJI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, yarın idrak edeceğimiz ``Kadir Gecesi`` ve yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mardin 30.06.2016 14:08:29 0
MTDF BAŞKANI ÖTER`DEN ``KADİR GECESİ`` VE BAYRAM MESAJI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, yarın idrak edeceğimiz ''Kadir Gecesi'' ve yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Öret Mesajında şunları söyledi:

''Mardin, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu gün dillerin, dinlerin buluştuğu yerdir. 

Federasyonumuz,‘‘sevgi ve samimiyet, düşüncenin en zor yönüdür’’ sözünden hareketle,ahlaki tutarlılığı önceleyen çabalarla Mardin ruhuna hizmet etmekten heyecan duymaktadır. Arzumuz, Mardin’in proaktif iyiliği için bu heyecanın, daha çok anlam bulması,  karşılıksız hizmetin ışığıyla daha çok aydınlanması ve daha çok etkin olmasıdır..
Akıl, yürek ve insafla buluştuğunda, insanın kendi dertlerini unutup, başkalarına açılması, toplumsal dertlerle ilgilenmesi, vicdani bir yükümlülüktür. Bu yolda işbirliği ve dayanışmayı esas alırken, bizi destekleyenlere, karşılık beklemeden verebilmenin hazzını yaşatanlara teşekkürü borç biliriz.
Bir atasözü, ‘‘gönlün vergisi, elin vergisidir’’ demektedir. Gönüllülük, akılla gönlü, sevgiyle eli birleştirmek, elin ve gönlün sıcaklığını en yakınlarımızdan başlayarak başka insanlara ulaştırmaktır.Bunu yaparken, şöhret, makam, statü gibi bireysel arzuları, maddi değerleri hayatın merkezine koymanın, kalıcı barışı ve başarıyı gölgelediğini hatırlıyor/hatırlatıyoruz. 
Ramazan ayı, anahtarı elimizde olan benlik/nefis zindanından çıkmayı sağlayan bir ibadet ayıdır. Bu ayın olağan akışında, kirlenen dünyamızı temizleyen, dağılan hayatlarımızı toparlayan, can çekişen manalarımızı canlandıran anlamlar mevcuttur. İçsel dünyamızı onaran, yaşanacak hale getiren bu ayınsıcaklığı yılın bütün günlerine sirayet etmesi gereken bir manevileşme/yükselme ayıdır.  
Dinsel bayramlar, merhamet ve şefkatin çağlayanlarıdır. İdrak etmekte olduğumuz bayram sevincinde, adalet, hakkaniyet, barış,  özgünlük, özgürlük ve diğer temel insan haklarının hayatiyet kazanması en büyük niyazımızdır.
Bu düşüncelerle, Mardinli hemşerilerimizin ve Tüm İslam Âlemi’nin yaklaşan Mübarek Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını şahsım ve federasyonumuz adına kutluyor, KürdçeCejnawepîroz be,Arapça Îdukummubârakdiyor, kamuoyuna saygılar sunuyorum.

 


Mehmet Şerif Öter
MTDF Genel Başkanı''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88