Tarih: 10.12.2018 14:45

MTDF. Başkanı Öter?den 10 Aralık İnsan Hakları Günü Mesajı.

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) genel başkanı Mehmet Şerif Öter 10 Aralık İnsan Hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Öter , “ Tüm İnsanlığın ortak değeri İnsan hakları Evrensel beyannamesi Tüm İnsanların doğuştan hür ve eşit olduğu ilkesi çerçevesinde, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından kabul edilmesiyle, İnsan hakları bilincinin tüm Dünyada gelişmesi amacıyla kutlanmaktadır.

 

“ Bugün Dünyamızda ve özellikle yaşadığımız Ortadoğu coğrafyamızda yaşanan katliamlar, kıyımlar, belki de tarihin en büyük İnsan hakları ihlalidir. Halkın çoğunluğu Müslüman olan Suriye, Irak, Mısır, Filistin, Yemen, Libya, Mynmar ve arakan gibi daha birçok yerde Emperyalist Devletlerin çıkarları uğruna acımasızca İnsanlar öldürülüyor ve her türlü yaşam hakları ellerinden alınıyor, Bu vahşeti yapan ve yaptıran ülkelerin başını ABD ‘nin emperyalist yönetimi çekiyor. Ne acıdır ki Hak ihlalinde bulunan bu Ülkeler tarafından kurulan sözde insan hakları kuruluşları katliamlara ve hak ihlallerine seyirci kalıyor.  Her ne kadar umutlarımızı zayıf olmuş olsa da  İnsan hakları gününün anlamına uygun yaşanması temennisiyle başta bölgemiz ve tüm dünya üzerinde kalıcı barışın sağlanması ve çıkar savaşların son bulmasını diliyor, Bu duygu ve düşüncelerle Mardin  toplumsal dayanışma federasyonu olarak ilimizde  insan hak ve değerleri alanında tüm yurttaşlarımızın yanında olduğumuzu bilinmesini istiyoruz, “Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —