MTDF Başkanı Öter;`` HDP. Örgüt`ün Kayyumlarına Karşı Çıksaydı, Halk`ta Devlet Kayyumlarına Karşı Çıkardı

Artuklu haber İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç ile yaptığı söyleşide Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik`in görevden uzaklaştırılıp, yerine kayyum atanmasına yönelik sorulan soruya MTDF Genel Başkanı M.Şerif Öter çok önemli aç

Mardin 4.11.2019 22:30:52 0
MTDF Başkanı Öter;`` HDP. Örgüt`ün Kayyumlarına Karşı Çıksaydı, Halk`ta  Devlet Kayyumlarına Karşı Çıkardı

Artuklu haber İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç ile yaptığı söyleşide   Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik'in  görevden uzaklaştırılıp, yerine kayyum atanmasına yönelik sorulan soruya MTDF Genel Başkanı M.Şerif Öter çok önemli açıklamalarda bulundu.Başkan Öter;'' Bir yandan demokrasi ve temel özgürlüklerin nimetini tüketeceksiniz diğer yandan sebebi ne olursa olsun terörist bir faaliyeti mazur gösterecek bir dil kullanarak algı yönetimi yapacaksınız ikisini bir arada götürmek adeta imkansızdır.''Dedi. 

 

 

Temas ve ziyaretlerde bulunmak için Ankara'ya gelen Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ile Artuklu haber olarak yapılan söyleşide Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik'in  görevden uzaklaştırılıp, yerine kayyum atanmasina yönelik olarak   sorulan soruya  Öter "Demokratik bir kitle temsilcisi, başkanı olarak her zaman demokrasiden yana olan bir STK. Başkanıyım Ülkemizde demokrasinin  güçlenmesi için her zaman mücadele ettim, etmeye de devam edeceğim. Seçilmişler seçimle gelmiş, seçimle gitmesi gerek elbette... .lâkin burada hepimizin bildiği fakat dile getirmekten çekindiğimiz  gerçekler vardir. Nedir bu gerçekler Örgüt HDP' Belediye başkanlarının özgür iradelerini kullanmalarına ve karar vermelerine  müsaade etmiyor. Bölge  insanları da bunları bildiği halde  korktuğu, çekindiği için  bu konuyu  dillendiremiyor.

Bir yandan demokrasi ve temel özgürlüklerin nimetini tüketeceksiniz diğer yandan sebebi ne olursa olsun terörist   faaliyetleri  mazur gösterecek bir dil kullanarak algı yönetimi yapacaksınız ikisini bir arada götürmek adeta imkânsızdır.''Dedi. 

 

Geçen üç yılda HDP' belediyerin çoğuna kayyum atanmıştı. 


Bu durumda bölge halkı hak ettiği belediye hizmetlerini ne HDP. Ne kayyumlar döneminde hak ettiği sekilde yeterince ne yazık ki alamadı. 


Bu konuda mağdur olan bölge halkı . Önceki kayyum atamalarından HDP'li belediye başkanları daha temkinli ve yasalara bağlı, olarak Devletle barışık, ülkenin ortak Değerlerine sahiplenmesi beklenirken ne yazık ki tam tersi oluyor.  Cumhuriyet bayramı ve diğer resmi, milli bayramlarda  başkan veya en azından  başkanvekili düzeyinde törenlerde temsil edilmesi gereken HDP'li Belediyeler ne yazık i Milli  Bayramlarımıza gereken önemi göstermiyorlar.  Örneğin  bu  yıl 96.yılını kutladığımız 29 ekim Cumhuriyet bayraminda birebir şahit olduğum bir olayı paylaşmak istiyorum. Bu Yıl Kızıltepe ilçesinde Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları sırasında Kaymakamlık, Silahlı kuvvetler ve Kızıltepe Belediyesinin  ,tören alanında çelengi vardı .Ancak Kızıltepe belediyesini  temsilen törene sadece zabita müdürü   katıldığı için tören alanına konulan Belediye çelengi Kaymakamlık tarafindan kaldırıldı. Belediye başkani gelemedi en azindan 4 yardimcisindan birini törene gönderebilirdi. Bu  ve benzeri tavırlar kırgınliklara ve kırilmalara yol açıyor..Devletle barışık olmak gerekmektedir.HDP'li Belediyeler Devlet ile barışık olmadığı sürece ,Kayyum atamalarının süreceğini belirten Başkan Öter,  Kısaca HDP.'li Belediyelerin  örgütün Kayyumlarına dur dememesi halinde  Bölge halkı da Devletin kayyumuna dur diyemeyecek. bunun sonucunda da Olan da bölge halkına olmaktadır.

 

HDP" her halükarda mağduriyet söylemleriyle gene kamuoyunu yanıltarak  bir şekilde siyasetini  icra edecektir. "şeklinde konuştu.

 

Başkan Öter ;'' Bizim derdimiz memleketimizdir..Ülkemizdir,Huzurudur.Birliğidir,Beraberliğidir.Devlet ile inatlaşma olmaz.Devlet ile kutuplaşma olmaz.Devlet ile Kavga olmaz.Bu Devlet hapimizindir.Yanlışları söyleyeceğiz.Hataları söyleyeceğiz.Ama söylerken de Ülkenin bir noktasına,bir çöpüne dahi zarar vermeden,kırmadan bunu söyleyeceğiz.Bu ülkenin bir değerine zarar geldiği zaman bu kayıp hepimizin kayıbıdır.Bizim farklı etnik kimliğimiz bu ülkenin zenginliğidir.Birbirimizi anlayalım,bir birimize değer verelim.,bir birimize saygı gösterelim.Ama inatlaşma olmaz.Sisteme karşı gelmek olmaz.Devletin kanunlarına karşı gelmek kesinlikle kabul edilir bir şey değil.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ROPÖRTAJ;ABDULLAH ORTAÇ


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33