MTDF. Başkanı Öter Mardinlileri Yılmaz Altındağ?a Sahip Çıkmaya Çağırdı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter ?Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel sekreteri Yılmaz Atındağ?ın beklenmedik bir zamanda görevinden ayrılmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Mardin 29.09.2019 18:52:39 0
MTDF. Başkanı Öter Mardinlileri Yılmaz Altındağ?a Sahip Çıkmaya Çağırdı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter  “Dicle Kalkınma Ajansı  (DİKA) Genel sekreteri Yılmaz Atındağ’ın beklenmedik bir zamanda görevinden ayrılmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

MTDF. Başkanı Mehmet Şerif Öter Yaptığı yazılı basın açıklamasında  “Dört yıldır Dicle kalkınma ajansı (DİKA) Genel sekreterliği görevini başarıyla yürüten  sayın Yılmaz Altındağ’ın belenmedik bir anda görevinden ayrılmasına Memleketini seven tüm Mardinliler gibi, şahsen beni ve Federasyonumuzun 60 dernek bileşenini  son derece üzmüştür.  Yılmaz Altındağ göreve geldiği günden beri Mardin ve Ajansa bağlı Batman, Siirt ve Şırnak İllerimizin her alanda kalkınması ve gelişmesi için canla başla yaptığı çalışmalara Mardin ve Bölge halkı yakinen şahittir.

 

 Yatırımların bölgeye gelmesi için Yurt içinden ve yurt dışından yatırımcıların kapısına giderek, ısrarla yatırımcıları davet ediyordu.  Bundan birkaç gün öncesine kadar  Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulacak ve DİKA tarafından desteklenen önemli bir proje için Rektör Prof.Dr.  Murat Erman ile imza töreninde bir araya gelen Yılmaz Altındağ  görev aşkı ve sevinci yüzüne yansıyordu.

 

Ayrılma gerekçesinde yeni bir çalışma ortamı, heyecan yaratma ve kurumun önünü açma gibi nezaket içerikli ifadelerle açıklayan Sayın Yılmaz Altındağ’ın ayrılmasının altında kanaatimce ya vefasızlık veya artık çok alışık olduğumuz siyasi dışlama olduğunu düşünüyorum.

 

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu olarak çağrıda bulunuyoruz.

 

Mardin ve bölgemizin ekonomik kalkınmaya ve istikrara acil ihtiyacı olduğu bu günlerde işin ehli, uzmanı ve Mardin’in bir değeri olan Yılmaz Altındağ’ın istifasının kabul edilmemesi  için, görevinin başına dönmesi için, bu birikimli ve donanımlı Mardin evladının toprağına hizmet etmeye devam etmesi için Başta Mardin, siyasetçilerimize, Mardin ve Mardin dışında yaşayan sivil toplum örgütlerimize, kanaat önderlerimize ve Mardin’e karşı sevgi ve sorumluluk his eden herkesin her kesimin Yılmaz Altındağ’a ve onun gibi değerlere sahip, çıkmaya  çağırıyoruz.

 

Biz sivil toplum olarak bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz!

 

Unutulmamalıdır ki Mardinliler değerlerine sahip, çıkmazsa kimse dışarıdan gelip, Mardin’e değer katmaz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19