MTDF?den Metropolite ?Doğuş Bayramı? ziyareti

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Yönetimi Mardin Metropoliti Saliba Özmen?i Ziyaret ederek Noel (yaldo) Bayramını kutladı.

Mardin 25.12.2017 19:33:16 0
 MTDF?den Metropolite ?Doğuş Bayramı? ziyareti

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Yönetimi Mardin Metropoliti Saliba Özmen’i Ziyaret ederek Noel (yaldo) Bayramını kutladı.

 

68 Dernek bileşeni bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, Onursal Başkan Mehmet Şerif Öter,Teşkilat Başkanı Menduh Kavan,yönetim kurulu üyeleri Delal Erdoğan,İdris Demir,İbrahim Öter ve Federasyon Danışmanı Yusuf Bagtaş Mardim Kırklar Kilisesinde Mardin Metropoliti Saliba Özmen’i ziyarette bulunarak Noel (yaldo) bayramını kutladı.

 

Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, bayramın kardeşliğe beraberliğe vesile olmasını diledi.

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter ise Mardin’in Dil, Din ve Kültürlerin beşiği olduğunu hatırlatarak Hazreti İsa’nn doğuşu olarak kabul edilen Noel bayramının kutlandığın söyledi.

 

Ülkedeki tüm bayramların barışa kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunan Öter şunları söyledi:

 

“Tarihi Kırklar Kilisesinde Mardin Metropoliti Saliba Özmen’i Ziyaret ederek Noel (yaldo) Bayramını kutladık. Mardin yıllardan beri İnançlara saygı ve kabullenme çerçevesinde Müslümanlar Olarak Süryani kardeşlerimizin bayramlarını kutluyoruz. Aynı şekilde onlarda Müslümanların bayramlarını kutluyorlar. İnşallah bu  bayram ve ülkemizde kutlanan bayramlar her zaman kardeşliğe birlik beraberliğe vesile olur. “ dedi.

 

Mardin Metropoliti Saliba Özmen.  Federasyonun bayramlaşma ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  konuk federasyon heyetine teşekkür etti.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04