MTDF GENEL BAŞKANI ÖTER MARDİN`İN SORUNLARINI ANKARA`YA TAŞIDI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, çözüm bekleyen öncelikli sorun ve çözüm önerilerini Ankara`ya gelerek ziyaret ettiği siyasi parti temsilcilerine iletti.

Mardin 7.11.2019 11:07:17 0
MTDF GENEL BAŞKANI ÖTER MARDİN`İN SORUNLARINI ANKARA`YA TAŞIDI

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, çözüm bekleyen öncelikli sorun ve çözüm önerilerini  Ankara'ya gelerek ziyaret ettiği siyasi parti temsilcilerine iletti.

 

Mardin'de faalliyet gösteren 60  Aktif STK bileşeni ve on binden fazla üyesi bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu, sivil toplum sorumluğu ve bilincinden hareketle Başta Kızıltepe Çevre yolu olmak üzere Mardin'in önemli sorunlarını  MTDF Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter  Başkent Ankara'ye gelerek Ankara'da ziyaret ettiği  bürokrat ve siyasi parti temsilcilerine iletti.

 

MTDF Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter,  3 Kasım 2019 Pazar günü Özel Davetli bulunduğu   Saadet Partisi 7.Olağan Genel Kuruluna katıldı.Daha sonra Başkan Öter  4 Kasım 2019 Günü de Yeniden Refah Partisi Genel Merkezini ziyaret ederek  17 Kasım 2019 Tarihinde 1.olağan büyük Köngresini  gerçekleştirecek olan  Yeniden Refah Partisi nin Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Doğan Bekin'i makamında ziyaret ederek Hayırlı Olsun dileğinde bulundu.

 

05 Kasım 2019  Salı Günü de TBMM'ye giderek Randevu aldığı İyi Parti Grup Başkan vekili Lüftü Türkan'ı  TBMM'deki odasında ziyaret ederek Mardin'in sorunlarına yönelik kendisine bilgi sundu.

 

Başkan Öter, Ak Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel'in makamını randevu almak üzere aradığını sekretrya birimine randevu talebnde bulunduğunu  ancak,Milletvekilinin işlerinin ve o günkü programının yoğun olması nedeniyle görüşemediğini belirterek,daha sonra Ak Parti İzmir Milletvekili hemşehrimiz Ceyda Bölünmez Çankırı'yı ziyaret ettiğini ve kendisini de bilgilendirerek,Mardin sorunları hakkında bilgilendirdiğinı ve çözüm için  destek istediğini belirten başkan Öter,Mardin Bulgurunun  tanıtımı ve Coğrafi işaret tescili konusunda sayın Milletvekilin  gösterdiği  üstün  çaba konusunda kendisine  teşekkür ettiğini açıkladı.

 

MTDF Genel Başkanı Öter ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile makamında görüşerek,Mardin'de tarımsal alanda yaşanan  sorunları ileterek çözümü konusunda destek talebinde bulundu.

 

Başkan Öter TBMM ziyaretlerinden başka bazı Bürokratları da ziyaret ettiğini Ankara ziyaretinin çok  yararlı ve verimli geçtiğini ifade etti.

 

Ankara'da yaptığı görüşmelerin çok olumlu ve samimi bir ortamda  geçtiğini yapılan siyasi parti ziyaretleri sırasında gösterilen sıcak ilgi ve alakadan ötürü bütün siyasi parti temsilcilerine teşekkür eden Başkan  Öter,  Siyasi Parti Temsilcilerine  bölgedeki  Kızıltepe  Çevre Yolu olmak üzere ,Midyat Çevre Yolu, çarpık kentleşme sorunları, Tarımsal sorunlar, Eğitim sorunları, bölge illerine tanınan teşvikler, bölgede yaşanan  ekonomik sorunlara ilişkin sözlü olarak    bilgi ilettiğini  ifade etti.


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00