MTDF Genel Sekreterliğine Emekli PTT Müdürü Eriten Getirildi

Mardin Toplumsal Dyanışma Federasyonu (MTDF) Genel Sekreterliği görevine Mustafa Eriten getirildi.

Mardin 14.06.2020 17:53:14 0
MTDF  Genel Sekreterliğine Emekli PTT Müdürü Eriten Getirildi

Mardin Toplumsal Dyanışma Federasyonu (MTDF) Genel Sekreterliği görevine Mustafa Eriten getirildi.

 

62 sivil toplum kuruluşu bileşeni bulunan Mardin ve bölgenin en büyük Derneklerin çatı oluşumu konumunda olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Koronavirüse karşı alınan tedbir ve yasaklar nedeniyle yaklaşık üç aydan sonra yüz yüze ilk toplantısını gerçekleştirdi. Federasyon Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, başkanlığında toplanan yönetim kurulu üyeleri sosyal mesafe ve maske takma kuralını uymayı ihmal etmedi.

 

Toplantıda alınan kararlar konusunda bir açıklama yapan Başkan Öter, “Ülkemizin ve Dünyanın yaşadığı Koronavirüs salgını dolayısıyla yaklaşık üç aydır yüz yüze toplantılarımızı gerçekleştirmiyorduk. Fakat telekonferans üzerinden haftalık toplantılarımızı yapmaya çalışıyorduk.  Demokratik sistemin temel kurumları olan sivil toplum örgütleri olarak önümüzdeki süreçte sosyal, ekonomik ve toplumsal alanlarda daha aktif rol oynayacakları ve demokratik etkinliğinin artırılması noktasında ortak karara vardık” dedi.

 

Eriten’in öz geçmişini anlatan Başkan Öter “Federasyonumuzun genel sekreterlik görevinden ayrılan Ahmet Yıldırım’ın yerine Yönetim Kurulu üyemiz Mustafa Eriten oybirliğiyle Federasyonun genel sekreterliğine getirildi. 1947 Mardin Derik Doğumlu olan Mustafa Eriten Birçok kamu kuruluşunda personel ve idari işlerde yöneticilik yapan Eriten 2000 Yılında İstanbul PTT Başmüdürlüğünden Müdür olarak emekliye ayrıldı. Aktif sosyal çalışmalarıyla tanınan Mustafa Eriten 2012 yılında kurulan Derik Mazıdağı Kültür ve dayanışma derneği kurucu başkanlığı yanısıra 2015 yılından beri Mardin toplumsal dayanışma federasyonunda gönüllü olarak aktif görev yapmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Yaklaşık dört sene federasyonda gençlik kolları başkanlığı ve genel sekreterlik yapan Ahmet Yıldırım’a yaptığı hizmetler için teşekkür eden Öter, göreve gelen Mustafa Eriten’e başarılar diledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00