MTDF KIZILTEPE ÇEVRE YOLU İÇİN TOPLADIĞI İMZALARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A İLETTİ

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu (MTDF) Genel başkanı Mehmet Şerif Öter Kızıltepe?de çevre yolu olmadığı için yaşanan ölümlü kazalara isyan etti.

Mardin 6.08.2018 10:13:50 0
MTDF KIZILTEPE ÇEVRE YOLU İÇİN TOPLADIĞI İMZALARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A İLETTİ

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu (MTDF) Genel başkanı Mehmet Şerif Öter Kızıltepe’de çevre yolu olmadığı için yaşanan ölümlü kazalara isyan etti.

 

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu ve Kızıltepe Hububat ticaret merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter,  Kızıltepe’de çevre yolu olmadığı için ipek yolunda meydana gelen son trafik kazasında Alihan Daş isimli yaşlı bir adamın feci şekilde hayatını kaybetmesi üzerine “Kızıltepe insanlarımızın hayatı bu kadar mı ucuz?”  diyerek adeta isyan etti.

 

Başkan Öter “ Kızıltepe ilçemiz üç yüz bine yaklaşan nüfusuyla Türkiye illerinin yarısından büyüktür. Ortadoğu ülkelerine yük taşıyan ağır tonajlı araçlar ve doğu illerimize seyahat eden günlük on bine yakın araç Kızıltepe ilçe merkezi ortasından geçen ve tek olan yolu kullanıyor. Böylesi trafik yoğunluğu olan her yerde çevre yolları, otoban veya battı çıktılar yapılmıştır. Ama ne yazık ki bu konuda Kızıltepe ilçemize negatif ayrımcılık yapılmakta ve bir çevre yolu insanlarımızdan esirgenmektedir. Biz sivil toplum örgütleri olarak bu konuyu defalarca gündeme getirdik ve yetkililere gerek yazılı gerek sözlü olarak talepte bulunduk. Demokratik sistemin STK lara verdiği yetki dâhilinde iki yıllık OHAL dönemi hariç dikkat çekmek amacıyla hemen her sene birkaç kez İpek yolunu birkaç dakikalığına sembolik de olsa trafiğe kapatmamıza rağmen ne yazık ki yetkililerin duyarsızlığı ve ilgisizliğini kıramadık. 

 

Yılda ortalama 20-30 insanımız ağır tonajlı araçların tekerlekleri arasında ezilerek feci şekilde can veriyor. Çevre yolu olsaydı bu kazalar meydana gelmezdi. Ağır tonajlı araçların şehir ortasında ne işi var?  En son Alihan Daş isimli yaşlı bir amca süratle gelen bir Tır aracın tekerlekleri altında metrelerce sürüklenerek feci şekilde hayatını kaybetti. Çevre yolu olmadığı için meydana gelen ölümlü tüm trafik kazaların vebalı geçmişten bu güne kadar görev yapmış duyarsız yetkililere aittir. Çevre yolu Kızıltepe için hayatı zaruret olduğundan Sivil toplum, muhtarlarımız, genç, yaşlı el ele vererek yüz bin imza toplayıp, bu imzaları Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdik. İmzaların özel kalem müdürlüğü tarafından teslim alındığına dair taahhütlü iade belgesi tarafımıza iletildi. Bu işin peşini bırakmayacağız.  Eğer Kızıltepe ilçemize çevre yolu yapılması konusunda gerekli adımlar atılmazsa demokratik sitemin Sivil toplum örgütlerine verdiği yetki çerçevesinde duyarlı Kızıltepe halkımızla birlikte her türlü demokratik eylem ve tepkimizi ortaya koyacağız.

 

 AK Parti Mardin milletvekillerimiz Sayın Cengiz Demirkaya ve Sayın Şeymus Dinçel iktidar partisi mensubu olmaları münasebetiyle bu konuda azami gayret sarf edeceklerini ve Kızıltepe’ye  çevre yolu yapılması için gereğini yapacaklarına inanıyorum. “Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19