MTDF. GÖREVE İADE SONRASI KALP KRİZİ GEÇİREN SÜRYANİ ÖĞRETMENİN CENAZE TÖRENİNE KATILDI.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel başkanı Mehmet Şerif Öter ve Yönetim kurulundan bir heyet göreve iade edildiği gün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Süryani asıllı 30 yıllık öğretmen Danyal Irgav?ın cenaze törenine katıldı.

5.12.2016 13:00:36 0
 MTDF. GÖREVE İADE SONRASI KALP KRİZİ GEÇİREN SÜRYANİ ÖĞRETMENİN CENAZE TÖRENİNE KATILDI.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel başkanı Mehmet Şerif Öter ve Yönetim kurulundan bir heyet göreve iade edildiği gün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Süryani asıllı 30 yıllık öğretmen Danyal Irgav’ın cenaze törenine katıldı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MTDF Genel başkanı Mehmet Şerif Öter  “Federasyonumuzun sosyal sorumluluk yansımasının bir gereği olarak, biz halkımız için her yerdeyiz anlayışıyla ailenin acılarını paylaştık.  Göreve iade edildiği gün kalp krizi geçirip, hayatını kaybeden Danyal Irgav 30 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca yaptığı hizmet ve insan olarak önemli izler bırakmış biriydi. Midyat’taki cenazeye katılan ve Mardin’in kültürel yüzünü yansıtan yüzlerce Müslüman, Süryani, Türk, Kürd, Arap İnsanlarımızın üzüntüsünden anlaşılıyordu.

 

Danyal öğretmen her fani gibi ölümü tattı. Fakat ölümünün ardındaki üzücü ve trajik tesadüf herkesi üzdü. FETÖ’ nün 15 Temmuz başarısız darbe sonrası görevden uzaklaştırılan binlerce öğretmenden biri olan Danyal hoca 2 Aralıkta görevine iade edildiği gün sevinçten kalp krizi geçirmiş.  Danyal hoca 3 çocuk babasıydı. Görevden uzaklaştırıldığı süreç içerisinde çocukları nasıl okutacağı kaygısı ve üzüntüsü içerisindeydi. Göreve iade haberi alan 62 yaşındaki Danyal hocanın kalbi şok sevince ve heyecana dayanamamış ve hayatını kaybetmişti.

 

MARDİN'DEN HÜKÜMET'E VE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA SESLENİYORUZ

 

15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi belasına karşı toplum olarak kenetlenerek Vatanını seven tüm onurlu vatandaş Ülkeye, milli iradeye ve geleceğe sahip çıktı. Darbecilerle hareket, eden, destekleyen kim olursa hak ettiği cezayı almaları herkesin arzusudur.  Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın da zaman zaman ifade ettikleri, At izi it izine karıştırılması, masum İnsanların cezalandırılması veya görevden uzaklaştırılacak boyutta suç boyutu büyük olmayanlara yaşatılan mağduriyetler vicdanları yaraladığı gibi telafi edilemeyecek  ailevi perişanlıklara ve trajedilere yol açmaktadır. İleride Yaşanacak ve yaşanmış mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla.Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin Vicdanlı İnsanlardan oluşturulacak komisyonlar aracılığıyla araştırma yaptırmalarını bekliyoruz. “Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00