MTDF Başkanı Öter’ Suriyelilere Yönelik Saldırıları Kınadı.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter “Suriyelilere Yönelik Kayseri ve Antalya Serik’ te Başlayan Eden Saldırıların Planlı Bir Provokasyon Olduğunu ve kınadıklarını ifade etti.

Mardin 3.07.2024 10:17:00 0
MTDF Başkanı Öter’ Suriyelilere Yönelik Saldırıları Kınadı.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter “Suriyelilere Yönelik Kayseri ve Antalya Serik’ te Başlayan, Suriye’nin Bazı Bölgelerinde Devam Eden Saldırıların Planlı Bir Provokasyon Olduğunu ve kınadıklarını ifade etti.

 

Başkan Öter “Kayseri’de yaşanan taciz iddialarının ardından galeyana gelen halk Suriyelilere ait evlere, işyerlerine ve araçlarına hunharca saldırının ardından, Antalya’nın Serik İlçesinde de kabul edilemez bir acımasızlıkla Suriyelilerin evlerine, işyerlerine, araçlarına düşmanca saldırmak suretiyle zarar verildi. Ardından Suriye’nin bazı bölgelerinde TIR şoförlerimize saldırı, Bayrağımızın yakılması tüm bu gelişmelerin zamanlamasına bakılırsa her zaman pusuda bekleyen ve amaçları hedefleri; Anadolu coğrafyamızı karıştırmak ve ele geçirmek olan Siyonizm’in yerli ve yabancı uşakları emperyalist güçlerin bir provokasyonu olduğu yüksek ihtimal dâhilindedir. 

 

 Şu tesadüfe bakın ki 28 Haziran da Kayseri’de Suriyelilere yönelik saldırı gerçekleşmeden Üç gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar Sayın Esad ile geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yoktur, açıklamaların ardından yaşanan malum olayların pimi çekildi. Türkiye’de hemen hemen her hafta bir veya daha fazla taciz, tecavüz, aleni fuhuş, kadın, çocuk cinayetleri yaşanıyor, neden Kayseri ve Antalya’daki gibi tepki, öfke, gösterilmiyor. Mesele Suriyeliler olunca mı vicdan, namus damarı kabarıyor. Türkiye’de meydana gelen toplam, genel suçların sadece yüzde 1,ni Suriyelilerin işlediği geri kalan suçların yüzde doksan dokuzunu bizdekilerin işlediklerine dair resmi istatistiki bilgiler var. Dolayısıyla Yaşanan bu olayları provoke eden, Suriyelileri hedef gösteren, ülkemizi karıştırmak isteyen kim varsa kınıyor ve lanetliyorum. “dedi 

 

 

ARTUKLU AHBER AJANSI-MARDİN

 

 

 

 


41.3° / 27.9°
  • BIST 100

    10892,20%0,18
  • DOLAR

    32,72% 0,50
  • EURO

    35,46% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2483,98% 0,69
  • Ç. ALTIN

    3975,12% 0,29