MTDF BAŞKANI ÖTER'DEN SAKARYA OLAYINA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı M.şerif Öter,Sakarya iline fındık toplamaya giden Mardinli fındık toplayan mevsimlik tarım işçilerine yönelik saldırı ile ilgi önemli açıklamalarda bulundu.

6.09.2020 13:29:00 0
MTDF BAŞKANI ÖTER

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı  M.şerif Öter,Sakarya iline fındık toplamaya giden Mardinli fındık toplayan mevsimlik tarım işçilerine yönelik saldırı ile ilgi önemli  açıklamalarda bulundu.

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı  M.şerif Öter, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

''İki gündür sosyal medyada gündem olan ve daha sonra ulusal ve yerel basında haber olan Sakarya'da Mevsmlik fındık işçisi olarak çalışmaya giden olay hakkında çok şeyler yazıldı, çizildi.

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu başkanı olarak Mardinli emekçi insanlarımıza yapılan saldırıya, kayıtsız, tepkisiz kalmamız elbette düşünülemez.

14 Yıldır sosyal, mesleki ve toplumsal alanlarda faaliyet yürüten STK'larda başkanlık yapmanın verdiği tecrübeyle, olayın içyüzünü araştırmaya başladım.

Facebook üzerinden canlı yayın ve güncel haberleri gündeme getirmekle son zamanlarda adından söz ettiren Koser tv haber sayfası Sakarya'dan yeni dönen olayın mağdur işçileriyle sıcağı sıcağına yaptığı canlı yayın söyleşiyi tam üç kez tekrar tekrar izledim.

Mazıdağı İlçemize bağlı Yücebağ köyü (Kelekê) den akraba olan 16-17 kişi SAKARYA'da mevsimlik işçileri olarak yanlarında çalıştıkları fındık bahçesi sahiplerinden dört aile için çok iyi olduklarını defalarca ifade eden Kasım bey saldırıya uğrayan şilan'ın babasıdır.

"Saldırıyı gerçekleştiren bir aile ve kardeşleri için kötü olduğunu diğer köylülerle sorun yaşamadıkları şeklindeki açıklamasını arzu eden izleyebilir, dinleyebilir"

GELELİM Saldırıyı gerçekleştiren kötü aileye ben onları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bunlar yasal olarak Mutlaka Cezalandırılmalıdır.

Bu aile Karadenizin aile ahlakını, terbiyesini, kültürünü ve değerini taşımış olsaydı; "Misafir sayılan hemde Kendi işçilerine, hemde kız çocuklara saldırmazlardı, dövmezlerdi.

Gerçek karadenizlilerin genel inancında, kültüründe biz Kürtlerde olduğu gibi kadın namustur, kadına el kaldırılmaz.

Ama ne yazık ki her toplumda mayası, ahlakı bozuk insanlar çıkacağı gibi, Bu olayda da bozuk bir kaç kişi yüzünden olayı tüm Karadenizlilere mal etmek, kötülemek genelleme yaparak; Irkçılık, faşistlik gibi ithamlarda bulunmak;

"KÖTÜ NİYETLİLİKTİR"dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

 


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78