MÜFİT UTKU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Eski Yargıtay Onursal Başkanı Müfit Utku'nun ,Cenaze Töreni Hukuk Dünyasını bir araya getirdi.

Polisiye Haberler 15.08.2013 20:49:56 0
MÜFİT UTKU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Eski Yargıtay Onursal Başkanı Müfit Utku’nun ,Cenaze Töreni Hukuk Dünyasını bir araya getirdi.Ankara’da dün vefat eden Yargıtay Onursal Başkanı Müfit Utku’nun Ankara Kocatepe camiinde düzenlenen cenaze törenine Yargıtay Başkanı Ali Alkan,Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prf.Dr.Metin Feyzioğlu,DSP Genel Başkanı Masum Türker,İçişleri Bakanı Muammer Güler,Genpa Yönetim Kurulu Başkanı  ve Türk Amerikan İş adamları Derneği Başkanı Zeynel Abidin Erdem,İçişleri Eski Bakanlarından Abdulkadir Aksu,Mehmet Emin Değer,Eski Köy Hizmetleri Genel Müdürü Muhittin Özyardımcı ve vatandaşlar katıldı.Cenaze namazından sonra,merhum Müfit Utku Ebedi istirahatgahına defnedilmek üzere Karşıyaka mezarlığına götürüldü.

81 Yaşında vefatedenYargıtay Onursal başkanı Müfit Utku, 3.8.1932′de Mardin’de doğdu. Diyarbakır Lisesi’ni bitiren Utku, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1957′de mezun oldu.

Askerliğini İzmir-Bornova’da Yedek Subay olarak yaptıktan sonra, Mardin Hakim adayı olarak 1958′de mesleğe başlayan Utku, daha sonra sırasıyla; Kale Hakimliği ile Çamlıdere C. Savcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

1977′de Yargıtay Üyeliğine, 1986 yılında da 7.Ceza Dairesi Başkanlığına seçilen Utku, Yargıtay Büyük Kurulu’nca 5.7.1993 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlığına seçilmiş bu görevde yasal yaş sınırından emekli olduğu tarih olan 7.7.1997 yılına kadar bulunmuştu.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor