Muğla Polisinden Huzur Toplantısı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde ??Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı?? gerçekleştirildi.

9.05.2019 20:19:37 0
Muğla Polisinden Huzur Toplantısı

 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde ‘’Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı’’ gerçekleştirildi.

 

Muğla İli Menteşe İlçesinde huzur ve güvenin en üst seviyelere taşınması, Polis Vatandaş işbirliğinin dolayısıyla da Devlet Vatandaş işbirliğinin sağlanması, Menteşe İlçesinin ve de Muğla İlinin Türkiye ‘nin en güvenli şehri olmasının sağlanması amacıyla ‘’Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı’’ gerçekleştirildi.

 

Muğla Valisi Esengül Civelek ‘in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe İlçesi polis sorumluluk bölgesinde bulunan 15 mahallenin muhtarları, Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilciler, bazı okulların müdürlerinin yanı sıra okul aile birliklerinin başkanları ve öğrencileri katıldılar.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan ‘’Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısının açılış konuşmasını  yapan İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya; Emniyet Teşkilatı personelinin  vatandaşların  can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla  özverili bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Emniyet Müdürü Çetinkaya vatandaşların polislerden beklentilerini bildikleri, bu beklentilerin de beraberinde güvenilen, saygı duyulan ve çağın gereklerine uygun bir kurum olmayı zorunlu kıldığını söyledi. Muğla Emniyet Müdürlüğü olarak, imkanlar  ölçüsünde  güvenlik hizmetlerinin  kalite standartlarını arttıracak, sivil katılımı sağlayacak ve vatandaşları  görüş ve  önerilerinin dikkate alınmasına gayret gösterdiklerini belirten Emniyet Müdürü Çetinkaya; düzenlenen bu toplantıda vatandaşlardan sadece memnuniyetlerini değil aynı zamanda görüş, öneri ve şikayetlerini de dile getirmelerini istedi. Çetinkaya;  güvenlik hizmetlerinin hızlı ve adil bir biçimde vatandaşlara ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını da özellikle vurguladı

.

 İlgi ve katılımın son derece yoğun olduğunun gözlendiği Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısında Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz da slaylar ve filmler eşliğinde İlçenin genel durumu ve asayiş olayları ile ilgili olarak bir sunum yaptı. Menteşe İlçesinde 114 personeli ile birlikte görev yapmakta olduklarını, aktif olarak 6 resmi motorize ekiplerinin ve çarşı ve mahalle bekçilerinden 8 yaya devriyenin  bulunduğunu da söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz; adli ve idari işlemlerin yürütülmesinde İl Emniyet Müdürlüğü merkez teşkilatındaki  diğer şube müdürlüklerinin 24 motorize ekibiyle koordineli olarak çalıştıklarını belirtti.

 

2018 yılının ilk dört ayı ve 2019 yılının ilk dört ayı karşılaştırıldığında asayiş olaylarında 10.67 oranında bir düşüşün olduğunu,  Asayiş Olayları içerisinde değerlendirilen Kişilere Karşı İşlenen Suçlarda ise   13 oranında düşüş olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz; yine Asayiş Olayları içerisinde değerlendirilen Mala Karşı İşlenen Suçlar içerisindeki  Yankesicilik Olaylarında 50 ‘lik, Dolandırıcılık Olaylarında  50 ‘lik, Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması Olaylarında da 33 ‘lük bir azalmanın olduğunu söyledi.  Yılmaz slaylar eşliğinde yaptığı bilgilendirmesine şu şekilde devam etti:

 

Menteşe İlçemizde 45 görüntüleme noktasında, toplam 87 adet kamera çalışır vaziyettedir. Yine 4 giriş noktasında kurulmuş olan Plaka Tanıma Sisteminde 20 adet kamera çalışır vaziyettedir. Güvenli Okul Projesi kapsamında da iki farklı okula ait toplam 14 kamera, Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre edilmiştir.

           

İlçemizin giriş ve çıkışında bulunan uygulama noktalarında, 24 saat esasına göre şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde uygulamalar sürdürülmektedir. Ayrıca nöbetçi amirinin refakatinde,  nöbetçi müdürünün gözetiminde, 24 saat içerisinde riskli görülen bölgelerde 4 farklı zamanda şok uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

 

2018 Yılı içerisinde Huzur Uygulamaları, Motosikletlere Yönelik Uygulamalar, Parklara Yönelik Uygulamalar, Okul Güvenliğine Yönelik Uygulamalar, Otogar ve Arife Uygulamaları, Günü Birlik Yerlere Yönelik Uygulamalar, Yabancı Şahıslara Yönelik Uygulamalar, Ruhsatsız Silah ve Av Tüfeği Uygulamaları, Turizm Uygulaması, Taksilere Yönelik Uygulama kapsamında;

4.266 Şahıs sorgulandığında 116 Kişinin çeşitli suçlardan aranmakta olduğu anlaşıldığından, yakalanmışlardır.

 

2019 Yılı içerisinde Huzur Uygulamaları, Okul Güvenliğine Yönelik Uygulamalar, Günü Birlik Yerlere Yönelik Uygulama, Yasadışı Bahis Uygulaması Kapsamında da;

1602 Şahıs sorgulandığında 41 Kişinin çeşitli suçlardan aranmakta olduğu anlaşıldığından, yakalanmışlardır.

 

            Çocuklara Tütün Ürünleri Satışının Önlenmesi, Huzurlu Sokaklar, Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Uygulamalar  kapsamında:

2018 Yılı içerisinde;

402 Şahıs, 19 İnternet ve elektronik oyun salonu, 7 Park ve bahçe, 20 Kafe ve Kıraathane,475 Servis aracı kontrol edilerek denetlenmiştir.

2019 Yılı içerisinde ise;

            996 Şahıs, 17 İnternet ve elektronik oyun salonu, 10 Park ve bahçe, 128 Umuma Açık Yer, 1209 Servis aracı kontrol edilerek denetlenmiştir.

 

Narko Sokak, Narko Park, Narko Metruk Bina Uygulamaları gerçekleştirilmiştir.

 

Suç ve Suçlular ile etkin mücadele amacıyla 2018 Yılı ve 2019 Yılı  içerisinde projeli çalışmalara önem verilerek kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa;

 

-Narko Tim Projesi,

-Narko Nokta Projesi,

-Narko Tır Projesi,

-Narko Rehber Projesi,

-Narko Watsap İhbar Hattı Projesi,

-Komşu Kollama Projesi,

-Ege İncisi Projesi,

-Menteşe ‘nin Örnek Öğrencisi Projesi,

-Bayrağımın Altında Ne Var Projesi,

-Kitap Kurdu Projesi,

-Trafik Dedektifleri Projesi yürütülmüştür.

 

            Yine Muğla  Valisinin  himayesinde , Vali Yardımcıları  ve Menteşe Kaymakamı  Başkanlığında, 2018 Yılında 12, 2019 Yılında  ise; 4 Kent Güvenliği ve Huzur Toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MUĞLA

 

 

 

 

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07