MUHAMMED ADAK BABASININ YOLUNDA İLERLİYOR

Mardin`in unutulmaz efsane isimlerinden Eski Bakanlardan H.Fehim Adak`ın Oğlu Muhammed Adak,Babasının yolunda hızla ilerliyor.

Mardin 21.06.2016 14:35:22 0
MUHAMMED ADAK BABASININ YOLUNDA İLERLİYOR

 Mardin'in unutulmaz  efsane  isimlerinden Eski Bakanlardan  H.Fehim Adak'ın Oğlu Muhammed Adak,Babasının yolunda hızla ilerliyor.

Bölgeye ve ülkesine hizmeti şiar edinmiş Rahmetli Bakanımız  H.Fehim Adak gibi , hizmet etmek amacıyla 2013 yılında  Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atanan   Muhammed Adak, bu görevinde büyük başarısından sonra 2016 Mayıs ayında    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamış ve halen büyük bir başarı ile görevini yürütmektedir.

Artuklu Haber'den Abdullah Ortaç'a kısa açıklamada bulunan  Muhammed Adak şunları söyledi:''H.Fehim Adak'ın oğlu olmak elbette büyük gurur verici bir şey,ancak bu Kadar başarılı bir Babanın oğlu olmak ,bize  çok büyük görevlerde yüklemiş ve Fehim Adak'a layık bir evlat olabilme sorumluluğunu da yüklenmiş olarak ,hiç te  kolay olmayan bir misyonu üstlenmiş durumdayım.Allah utandırmasın''Dedi.

MUHAMMED ADAK KİMDİR?

1966 doğumlu olan Muhammed Adak, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu olup, Gazi Üniversitesi  Şehir ve Bölge Planlama bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Adak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde “Bölgesel Kalkınmanın Kentleşme ve Çevreye etkileri ve GAP Projesi Örneği” tez konulu doktorasına devam etmektedir. Adak, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk İslam Sanatı Tarihi Bölümü'nde araştırma görevlisi, özel sektörde, sorumlu müdür, danışman ve proje geliştirme uzmanı görevlerinin yanı sıra, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Kapsamında GAP İdaresi ile birlikte sürdürülen Eko-Kent Planlama Projesi'nde Danışman, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Emlak Şube Müdürü, ardından Dış İlişkiler ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı, Avrupa Konseyi Daimi Delegesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığında şube müdürlü ve uzman, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü) Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevlerinde de yer aldı.
2013 yılında Kalkınma Bakanlığı GAP İdaresine Başkan yardımcısı olan Adak, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tarım, turizm, planlama vb. konularda önemli çalışmalar yapmıştır. İleride bölge insanıına ve ülkemize yararlı olabilecek ve bölgenin tarım ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla birçok örnek çalışmayı yürütmüştür. 
Adak, 2016 Mayıs ayında Resmi Gazetede yayınlanarak,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.  
AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün görevleri arasında; Ülkemizin uluslararası tarımsal ürünler ticaret politikalarının geliştirilmesine yönelik gerekli çalışmaları yapmak, ülkemizin pozisyonunun belirlenmesi ve AB müzakeresi sürecinde diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, Ülkemizin bu alanlarda taahhütlerinin yerine getirilmesi yönünde gerekli çalışmaların yürütülmesini ve koordinasyonunu sağlamak,  İkili ve uluslararası ilişkiler bağlamında ilgili diğer birimlerle birlikte projelerin hazırlanmasını, yürütülmesini, izlenmesini, kontrolünü, değerlendirilmesini ve koordinasyonunu sağlamak, dünya ve ülkemiz tarım ürünleri piyasalarındaki gelişmeleri, tarımsal ürün üretim, tüketim, ticaret ve fiyat hareketlerini izlemek ve değerlendirmek; dünya gündeminde yer alan tarımsal konularda Bakanlığın ilgili birimleri ile birlikte görüş oluşturulması, tarım ürünleri dış ticaret politikaları ile ihracat, ithalat politikalarının tespitini, Bakanlığın uygulamalardan sorumlu ilgili birimleri ile işbirliği içerisinde yürütmek gibi benzeri görevler yer almaktadır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04