Mülkiye 1992 mezunları Mardin’e Hayran Kaldı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin, Mekteb-i Mülkiyenin 1992 mezunları, aydınlık yüzleriyle Mardin’e ışık saçtılar.

Mardin 25.05.2024 16:22:00 0
Mülkiye 1992 mezunları Mardin’e Hayran Kaldı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin, Mekteb-i Mülkiyenin 1992 mezunları, aydınlık yüzleriyle Mardin’e ışık saçtılar.

 

Aralarında bürokratların, öğretim üyelerinin, iş insanlarının, bankacıların, özel sektör yöneticilerinin bulunduğu bu müstesna gurup, bu yıl kendilerine gezi güzergâhı olarak Türkiye'nin kültür ve inanç turizmi yönüyle önemli merkezlerinden biri olan Mardin’i tercih ettiler.  Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Mardin, kültürel zenginliğiyle Mülkiyelileri de büyüledi. 

 

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen tarih ve kültür turu destinasyonlarının başında gelen medeniyetlerin beşiği Mardin, ülkemizin tarihinde önemli bir yeri olan Mekteb-i Mülkiye’nin 92 mezunlarınca ziyaret edilmesi şehrimiz için bir onur vesilesi oldu. Camileri, kiliseleri, küçücük ana caddesi, muhteşem mimarisi, Midyat’ı ve uçsuz bucaksız sapsarı ovasıyla; gözleri gülen insanlarla tanışıp, masal şehri gezip ve tarihi dokusunu görüp hissettiler.

 

Mülkiye 92 mezunları, Mardin gezisinde aralarındaki birlik beraberlik ve dostluklarını pekiştirme, okul yıllarındaki anılarını birlikte tekrar yaşama fırsatı buldular. Mardin’in daracık sokaklarına saklanmış hazinelerini, yöreye özgü sarı taştan yapılmış mimari eserlerini, taş işçiliğinin eşsiz örneklerini, şehrimizin binlerce yıla uzanan çok kültürlü insan dokusuna yakından dokundular. Mardin mutfağının eşsiz lezzetlerini tadıp sonrasında mırra kahvesini yudumladılar. Şehrimizin geçmişten geleceğe mirası el işçiliği eserlerini, telkâri ürünlerini evlerine birer hatıra olarak yanlarında götürdüler.

 

Mekteb-i Mülkiyenin 92 mezunları, meslek yaşamları boyunca Türkiye’mizi çağdaş medeniyete taşıyan aydınlık yüzler olarak, gezi boyunca dokundukları her yerde Mardin medeniyetiyle tanış olmanın hazzıyla Mardin'den güzel anılarla, ayrıldılar. ‘Güzel Mardin’imize tekrar geleceğiz’ diyen Mülkiyelileri  Mardinliler de çok sevdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75