MÜNİH`TE HUAWEI``DEN GÜVENLİK PANELİ

Almanya'nın Münih kentinde bu sene 50.si düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'nda, Huawei ortaklığıyla siber güvenlik paneli gerçekleştirildi. Panelde, Huawei'nin global siber güvenlik yetkilisi John Suffolk, uluslararası kamuoyunu siber güvenlik konusund

Mardin 3.02.2014 19:24:02 0
MÜNİH`TE HUAWEI``DEN GÜVENLİK PANELİ

Huawei’den, Münih Güvenlik Konferansı’nda siber güvenlik için uluslararası standartları belirleme çağrısı

  Almanya’nın Münih kentinde bu sene 50.si düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı’nda, Huawei ortaklığıyla siber güvenlik paneli gerçekleştirildi. Panelde, Huawei’nin global siber güvenlik yetkilisi John Suffolk, uluslararası kamuoyunu siber güvenlik konusunda tüm tarafları, işbirliği ve dürüst bir yaklaşım içinde çalışmaya davet etti.

 Huawei, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nın 50. yılında da etkinliğin ortakları arasında yer aldı. Uluslararası çapta, stratejik öneme sahip konuları güvenlik perspektifinden ele alan Konferans’a, Huawei Global Siber Güvenlik Yetkilisi John Suffolk da katıldı.

 Huawei’de global siber güvenlikten sorumlu Suffolk, “Siber Güvenlik – Özgürlük ya da Güvenlik”  isimli panelde, Estonya Devlet Başkanı Toomas Ilves, Deutsche Telekom AG CEO’su Timotheus Höttges, AB’nin İç İşlerinden Sorumlu Komisyoneri Cecilia Malmström, Microsoft Ürün Güvenliği Genel Müdürü Matt Thomlinson, Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maizière ve Amerikan Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Michael Rogers ile birlikte yer aldı. Dünya gündeminde çok önemli bir yere sahip Siber Güvenlik konusundaki paneli, Doğu-Batı Enstitüsü Başkanı John Mroz tarafından yönetildi.

 İş dünyası, siyaset ve bürokrasiyi bir araya getiren panelde, Huawei Siber Güvenlik’ten sorumlu Suffolk, şöyle konuştu:

 “Siber güvenlik, sadece işbirliği, dürüstlük ve bütüncül bir yaklaşımla sağlanabilecek zor bir sorun ve ancak bu yaklaşımla müşterilerin güvenlik riski düşürülür. Bunu gerçekleştirebilmek için de, hepimizin uluslararası standartlar üzerinde karar verme vakti geldi. Satıcılar, müşteriler, politika ve kanun yapıcılar olarak hep birlikte, çözmeye çalıştığımız sorunlar için temel bir anlayış geliştirmeli ve bunu başarmak için de hangi uluslararası standartlara ihtiyacımız olduğunu belirlememiz gerekiyor. Tartışma, güvenlik ve mahremiyet arasında gidip gelirken, kimse dürüstlük ve bütünlükten bahsetmiyor bile. Ulusal güvenlik tehditlerine karşı dürüstlüğe ihtiyacımız var, özel sektörün de ulusal güvenlik konularında hükümetleri destekleyen bir rol sahibi olmaları gerekiyor. Hepsinden önemlisi, hükümetlerin ve teknoloji endüstrisinin operasyonlarında ve yaklaşımlarında bütünsel bir perspektife ihtiyaçları bulunuyor” dedi.

 John Suffolk, 2013 yılının şubat ayında, Broaderway Forum – Siber Güvenlik Strateji Çalıştayı kapsamında Türkiye’ye gelmiş ve konuyu birçok boyutuyla tartışarak, Türk hükümetine de tavsiyelerde bulunmuştu. Aynı yıl ekim ayında, Huawei Siber Güvenlik Raporu’nun ikincisini yayınlamıştı. Raporda, önerilen uçtan uca siber güvenlik yaklaşımı, Huawei’nin tasarlayıp geliştirdiği ve uyguladığı siber güvenlik bazlı teknolojileri içeren pratik yaklaşımı ve uygulama örnekleri de bulunuyordu. 

 

 

aretuklu haber ajansı


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,50%-0,98
  • DOLAR

    32,19% 0,04
  • EURO

    34,85% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2416,25% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3940,55% -1,46