MUNTR 2014 10. Senesini Kutluyor

MUNTR, 3-7 Mart 2014 tarihleri arasında Antalya Kemer Mirada Del Mar Hotel`de onuncu senesinde 650 katılımcısı ile gerçekleşiyor. Birinci gününü geride bırakan konferans, yoğun gündemi ve hızlı işleyişi ile dikkat çekti.

4.03.2014 11:04:12 0
MUNTR 2014 10. Senesini  Kutluyor

MUNTR, 3-7 Mart 2014 tarihleri arasında Antalya Kemer Mirada Del Mar Hotel`de onuncu senesinde 650 katılımcısı ile gerçekleşiyor. Birinci gününü geride bırakan konferans, yoğun gündemi ve hızlı işleyişi ile dikkat çekti. 

Açılış Seromonisi Büyük İlgi Topladı 

            Açılış töreni sırasında bir çok konuşmacı söz aldı. Model Birleşmiş Milletler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Çağrı Yılmaz, Levent Kızılbağlı ve konferansın genel sekreteri Hüseyin Kağan İmamoğlu konuşma yaptı. İmamoğlu`nun konuşması sırasında, 650`den fazla katılımcının komitelerinde yerlerini almak için duyduğu heyecan gözlerden kaçmadı. Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi`ni temsilen açılış törenine katılan Selim Giray, eski bir Model Birleşmiş Milletler konferansları katılımcısı olarak, genç katılımcıların akademik gelişimleri için bu konferansın eşsiz bir fırsat olduğundan bahsetti. Aynı zamanda Ban Ki-Moon`dan alıntı yaparak, “Sizler bir liderin sahip olması gereken her şeye sahipsiniz. Tek ihtiyacınız olan bunu gerçek kılmak.” şeklinde konuştu. 

            Açılış seromonisinin en dikkat çeken ismi Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser oldu. Raiser, konuşmasında gençlerin MUNTR gibi organizasyonuna katılımından ve diplomasi ilgisine olan memnuniyetini dile getirdi. Raiser`ın konuşması, güncel içeriği ve yakın tavrı sayesinde katılımcılar tarafından büyük ilgi topladı. 


Bu Yıl Konferansın Akademik Yapısı Önplanda Tutuluyor 


            Bu yıl özellikle konferansın 10. senesi olması sebebi ile özellikle konferansın akademik altyapısının güçlü olması na özen gösterildi. 10. yıl konferansı için “Meşruiyet” teması üzerinde çalışıldı. Bu doğrultuda, daha önce Türkiye`de simülasyonu gerçekleştirilmeyen Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Dünya Bankası (WB) ve  Uluslarası Ceza Mahkemesi (ICC) komiteleri konferans programında yer aldı. Bu komitelerin içerikleri, gündem ile paralel ve genç bireylerin tartışmasına uygun ortam hazırlayacak biçimde sekreterya tarafından özenle hazırlandı. Güncel komitelerin yanı sıra, Gelecekteki NATO ve Gelecekteki Şangay İşbirliği Örgütü gibi kurgulama komiteler ile 1919 Scheidemann Kabinesi gibi tarihsel komiteler de simule edilecek.

 

            Bu konu ile ilgili olaraksa MUNTR 2014 Genel Sekreteri Hüseyim Kağan İmamoğlu, “Konferansımızın 10. yılı olması nedeni ile gerek akademik gerekse organizasyon ekibi olarak son derece özverili ve özenli çalıştık. Siz katılımcılarımızın bu emeğimizi ve heyecanımızı bizimle paylaştığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.“ şeklinde konuştu. 

Yoğun Günün Ardından Akşam Kabul Resepsiyonu Gerçekleştirildi


            Açılış töreni sonrasında yapılan ilk komite seansı ile delegeler kendi komite konularıyla ilgili tartışma sürecini başlattı. Komite çıkışında verilen resmi resepsiyonda ise katılımcılar ilk günün yoğunluğunu geride bırakarak iyi vakit geçirdiler.

 

(AHA) Antalya 03,03,2014


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04