MURAT KÖSE PROJELERİNİ AÇIKLADI

Cumhur İttifakı?nın Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse, Mamak?ta gerçekleştireceği vizyon projeleri düzenlenen toplantıda basın mensupları ile paylaştı.

1.03.2019 18:01:12 0
MURAT KÖSE PROJELERİNİ AÇIKLADI

Cumhur İttifakı’nın Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse, Mamak’ta gerçekleştireceği vizyon projeleri düzenlenen toplantıda basın mensupları ile paylaştı.

 

Ekoloji Köyü’nden Teknoloji Eğitim Merkezi’ne, Kelebek Vadisi’nden Binicilik ve Okçuluk Tesisi’ne kadar 10 başlıkta hazırlanan 90 proje, “Mamak Daha Güzel Olacak” adıyla duyuruldu. Mamak’ın Ankara’nın gözbebeği olduğunu kaydeden Köse projelerini, “Yenilenen Şehir Mamak, Daha Yeşil Mamak, Kesintisiz ve Güvenli Ulaşımıyla Mamak, Kültür-Sanat ve Yaşam Şehri Mamak, Gönül Şehri Mamak, Daha Sağlıklı ve Çevreci Mamak, Turizm Merkezi Mamak, Akıllı Şehir Mamak, Sanayi ve Ticaret Merkezi Mamak, Spor ve Sporcu Dostu Mamak” başlıkları altında açıkladı. Köse bu projelerle Mamak’ı daha da güzelleştireceklerinin altını çizerek, ilçeyi cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

 

Halkımızın emanetine vaatlerimizle talibiz

Point Otel’de gerçekleşen tanıtım toplantısına Köse’nin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Mehmet Ali Demir ve gazeteciler katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği 2023 vizyonuna taşıyacak projeler ile Mamak’a ve Ankara’ya hizmet etme gayreti içinde olacaklarının altını çizen Köse, ”Yönetmeye aday olduğunuz şehri çok iyi tanıyacaksınız. O şehrin halkını kalpten seveceksiniz. Kendinizi o şehre ve halka adayacaksınız. Bunlar da yetmez. Şehri bir üst aşamaya nasıl taşıyacağınıza ilişkin bir yol haritanız olacak. Ben doğma büyüme Mamaklıyım ve halen Mamak’ta yaşıyorum. Mamak’ı cadde cadde sokak sokak çok iyi bilirim. Mamak sadece bugünüm değil aynı zamanda yarınım. Mamak’ta yaşayan herkes bizim kıymetlimiz. Halkımızın emanetine vaatlerimizle talibiz” dedi.

 

Mazeret değil, iş üretmeye geliyoruz

Projelerin yalnızca vaatlerden ibaret olmadığını kaydeden Köse, “Milletimiz kendisine hizmetkar olmak için yola çıkan kadrolarımızı bağrına bastı. Milletimiz teveccüh eder bize görev verirse projelerimizi hep beraber gerçekleştireceğiz ”dedi. Mamak’ın ticaretin, sanayinin, turizmin merkezi olacağını belirten Köse, projeleri hazırlarken şartlara zorluklara değil, hayallerine ve hedeflerine odaklandıklarının altını çizdi. Köse, “Mazeret değil, iş üretmeye geliyoruz. Doğayla uyumlu, doğayla barışık, çevre dostu, Mamak’ın tarihi ruhunu ön plana çıkaran, kültürel ve sosyal alanda heyecan uyandıracak projelerimiz eminiz ki Mamaklı hemşehrilerimden tam not alacak” dedi.

 

Eser ve hizmet peşinde olacağız

Mamak’ın doğa ve çevreyle uyumlu, ortak akıl ve katılımcılığa önem veren, şeffaf ve hesap verebilir, tarihi miras ve mimariyi koruyan, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir ilçe olmasını için dur durak bilmeden çalışacaklarını belirten Köse, “Biz şehrimiz için, insanımız için dertli olacağız. Eser peşinde, hizmet peşinde olacağız. Hep birlikte Mamak’ın geleceğini inşa edeceğiz” dedi.

 

Mamak Turizm şehri olacak

Kentsel dönüşümden ulaşıma, turizmden alt yapı hizmetlerine kadar 90 projeyi hazırlanan sunum eşliğinde katılımcılarla paylaşan Köse, “Kentsel yenilemede sadece konut değil, yeni bir hayat tarzı inşa edeceğiz. Mamak’ı çocuklarımız için yeşile boyayacağız. Ekoloji Köyü projemiz toprak kokusunu özleyenlerin adresi olacak. Kültür parklarımız sosyal ve kültürel hayatın merkezi olacak. Halkımızın rızası istikametinde projelerimizi geliştireceğiz. Şehir Meclisi oluşturacağız. Hüseyin Gazi türbesini restore ederek çevresini yeniden düzenleyeceğiz. Hemşehrilerimizi tropik iklimle ve bu iklime özgü canlı türleriyle tanıştırmak için Tropikal Kelebek Vadisi yapacağız. Elmadağ’da inşa edeceğimiz kayak merkezimizle, gözlem evimizle, Mamak’ın birkaç noktasında oluşturacağımız kamp ve karavan alanlarımız ile şehrimizin özellikle turistik cazibesini arttıracağız” dedi.

 

Gençler teknolojiyle buluşacak

Özellikle gençler ve çocukları teknolojinin yeni imkanlarıyla buluşturacaklarını belirten Köse, Akıllı Şehir Sistemleri Atölyesi kuracaklarını, ücretsiz wi-fi hizmetleri, akıllı güvenlik, akıllı enerji, kent bilgi sistemleri ve mobil uygulamaları hizmete sunarak vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıracaklarını kaydetti.

 

Üçlü olsun, Güçlü olsun

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ile el ele vererek “Daha Güzel Mamak” hedefi ile yola çıktıklarını kaydeden Köse, “Bu hizmetleri Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mehmet Özhaseki ile gerçekleştireceğiz. Her zaman altını çizdiğimiz gibi “Üçlü olsun, Güçlü olsun” diyoruz. Mamak için pek çok prestij proje hazırlayan Sayın Mehmet Özhaseki’ye Mamaklı hemşehrilerimizin sandıkta çok güçlü destek vereceğine yürekten inanıyorum” dedi. Köse ayrıca “Mamak’ta 10 yılda bir birinden değerli katkılar sağlayan Mesut Akgül Başkanımıza hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Gönül gönüle başaracağız

Gönül Belediyeciliği ile hareket edeceklerini kaydeden Köse, “AK Parti Gönül Belediyeciliği manifestosu yol haritamız, davamızın lideri Cumhurbaşkanımızın sözleri daima rehberimiz olacaktır. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri kapsamında Büyük Türkiye idealinin bir parçası olan, değerlerine yaslanarak kalkınmış, ferah, mutlu ve daha güzel bir Mamak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Biz omzumuzdaki yük ve vebalin ne olduğunu biliyoruz. Şehr-ül emin olmanın ne demek olduğunu biliyoruz. Bunu da hemşehrilerimle el ele gönül gönüle başaracağız” dedi.

 

İşte Projeleri;

-Yeni Mamak Kentsel Yenileme Projesi

-Mutlu Mahallesi (Taş Ocakları) Kentsel Yenileme Projesi

-Sokak Sağlıklaştırma Çalışması

-İmar Planlama Çalışmaları

-Üreğil Millet Bahçesi 2. Etap

-Kanal Ankara Projesi

-Kartaltepe Kent Park 2.Etap Projesi

-Hatip Çayı’nın ve Bağlanan Derlerin Islahı

-Ege Rekreasyon Alanı

-Ekoköy (Ekoloji Okulu, Yaşayan Köy, Bitki Üretim Merkezi, Meyve Sebze Bahçeleri)

-Hayvan Bakımevi ve Parkı

-Doğu Terminali

-Dikimevi-Doğukent Metro Hattı

-Kızılay-Siteler-Karapürçek Metro Hattı

-Köprülü Kavşak ve Yaya Alt-Üst Geçitleri

-Yol Genişletme ve Çevreyolu Bağlantı Projeleri

-Samsun Yolu Cep Terminali

-Samsun Yolu Cep Terminali

-Bölge Otoparkları

-Park Et- Devam Et

-Kültür ve Yaşam Merkezleri(Bayındır, Altıağaç, Şafaktepe, Kayaş, Akdere,Mutlu Mahalleleri)

-Pazar yeri Kompleksleri( Misket, Boğaziçi, Şahapgürler, Kıbrıs, Zirvekent Mahalleleri)

-Hanımlar Konağı

-Millet Kıraathaneleri

-Uyanık Kütüphane(Şafakteğpe, Mutlu, Kayaş Mahalleleri)

-Mobil Kütüphane

-Genç Yeteneklerin Keşfi

-Yaz Kurslarının Düzenlenmesi

-Kültür ve Doğa Gezileri

-Hemşehri Günleri

-Mahallelere Açık Hava Sinemaları

-Parklarda Müzik Dinleti Alanlarının Oluşturulması

-Şehir Meclisi(Katılımcı Belediyecilik)

-Şehir ve Medeniyet Akademisi

-Rehberlik Merkezleri

-Psiko Sosyal Destek Çalışmaları

-Doğum Öncesi ve Sonrası Destek Hizmeti

-Evde Sağlık ve Kişisel Bakım

-Yaşlılar İçin İkinci Bahar Evleri

-Herkes İçin Erişilebilir Şehir

-Gönül Sofrası

-Gönül Çarşısı

-Çevre Farkındalık Projeleri

-Sıfır Atık Projesi

-Mobil Geri Dönüşüm Otobüsü

-200 Yataklı Devlet Hastanesi

-50 Üniteli Ağız Dişl Sağlığı Merkezi

-112 Acıl Servis

-Tuzluçayır Semt Polikliniği

-Türk Tarihi Açık Hava Müzesi ve Etnospor Alanı
-Kıbrıs Kanyonu

-Şafaktepe Tarihi Zaman Tüneli

-Hüseyingazi Türbesi, :evresi Düzenlenmesi ve Seyir Terası

-Tropikal Kelebek Vadisi

-Elmadağ Kayak Merkezi Projesi

-Gözlem Evi

-Kamp ve Karavan Alanları( Üreğil Millet Bahçesi, Mavi Göl, Kıbrıs Kanyonu, Hüseyingazi Dağı)

-Akıllı Şehir Mamak

-Mamak Kart

-Teknoloji Eğitim Merkezi

-Yeni Sanayi ve Ticaret Bölgelerinin Kazandırılması

-Organize Hayvancılık Bölgeleri

-Doğal Ürün Satış Birimleri ve Halk Pazarı

-Engelsiz Üretin Atölyesi

-Üreten Kadınlara Destek

-Gençlik Merkezleri ve Spor Akademisi

-Yüzme Havuzları ve Spor Merkezleri(Misket, Bayındır, Ekin, Altıağaç, Altınevler, Şafaktepe,Kayaş, Mutlu Mahalleleri)

-Amatör Spor Kulüplerine Destek

-Binicilik ve Okçuluk Tesisi

-Sarı Bisiklet Projesi(Üreğil, Ege ve Mavi Göl Rekreasyon Alanı)

-Mavi Göl Su Sporları Merkezi

 

 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK
 
 
 
 
 
 

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04