MURAT YILMAZ;`HEM İŞSİZ HEM DE İŞVEREN KAZANDI`

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başlattığı ?Milli İstihdam Seferberliği?nin hem işsizleri hem de HÜkümetten SGK teşviği alan işvereni mutlu ettiğini sö

Mardin 25.03.2017 08:39:48 0
MURAT YILMAZ;`HEM İŞSİZ HEM DE İŞVEREN KAZANDI`

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ‘Milli İstihdam Seferberliği’nin hem işsizleri hem de HÜkümetten SGK teşviği alan işvereni mutlu ettiğini söyledi.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Türkiye’nin yaklaşık 3 aydır yoğun istihdam seferberliğine yönelik  çalışmalara şahit olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ocakta başlayan  ‘Milli İstihdam Seferberliği’ne iş dünyasından büyük destek geldiğini söyledi. Bunun yanında  hükümetin uygulamaya koyduğu SGK teşviklerinin özel sektörü nispeten rahatlattığı bilgisini de veren Başkan Yılmaz, “ Teşvikten faydalanan iş dünyası bu vesileyle hem istihdam sayısını  artırdı hem de Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısına cevap verdi. Ülkedeki sanayi kentlerine bakıldığında son 3 ayda işe başlayanların  sayısında ciddi bir artış yaşandı” dedi. 

 

TEŞVİKLER ÇOK İYİ ANLATILDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratlarınında sahaya inerek  hükümetin hazırladığı SGK teşviklerini anlattığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Fabrika ziyaretleri yapan  bakanlık görevlileri, desteklerle ilgili ayrıntılı bilgi veriyor, teşviklerin  avantajlarını anlatıyor. SGK teşviki sayesinde ihtiyaç duydukları personeli işe alma imkanı  bulan firmalar ise bu durumdan bir hayli memnun. Bekledikleri işe kavuşmanın  sevincini yaşayanların da mutluluğunu tariff etmek mümkün değil tabiki” ifadelerini kullandı.

 

EKONOMİMİZ CANLANDI

 

Milli İstihdam Seferberliği ve SGK  teşviklerinin ekonomiyi canlandırdığını da ifade eden Başkan Yılmaz, “Geçen 3 ayda özel sektör ve iş dünyası ciddi anlamda bir personel alımı yaparak istihdam seferberliğine önemli bir katkı sağladı. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına iş dünyasının çok olumlu bir şekilde cevap vermesi de milli birlik ve beraberliğimiz açısından çok önemliydi. Burada hem işsiz olan kesim hem de işveren mutlu oldu. Ekonomimiz canlandı ve ekonomimiz üzerinden ülkemize oyun oynamak isteyenlerin oyunları bozuldu” şeklinde konuştu.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07