MÜSİAD MARDİN ŞUBESİNDEN YATIRIMA DAVET ÇAĞRISI

12 Ocak 2016 tarihinde MÜSİAD Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ??Mardin?e Yatırım?? temalı büyük katılımlı bir program gerçekleştirildi

Mardin 14.01.2016 17:58:40 0
MÜSİAD MARDİN ŞUBESİNDEN YATIRIMA DAVET ÇAĞRISI

12 Ocak 2016 tarihinde MÜSİAD Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ‘’Mardin’e Yatırım’’ temalı büyük katılımlı bir program gerçekleştirildi.

Salı sabah yapılan programa Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, 2. OSB Müdürü Mahmut Acay, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, KOSGEB İl Müdürü Serdar Altan, MTDF Başkanı Şerif Öter,  Basın mensubu üyeleri, Genç MÜSİAD Başkanı Lokman Günlüoğlu  ve  MÜSİAD Üyelerinin yanı sıra  birçok yatırımcı katıldı.  

Toplantıda Mardin Nusaybin yolu üzerinde yeni hizmete açılacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesinde yatırım olanakları konuşuldu. Toplantı süresince 2.OSB için yer almak isteyen yatırımcıların başvuruları alındı. Toplantıya ev sahipliği yapan MÜSİAD Mardin Şubesi üyeleri ve bölge illerden katılan yatırımcı MÜSİAD üyeleri ile birlikte 20’ye yakın Tesis başvurusunda bulundular.  

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M.Nurettin Kasap açıklamasında; ‘Bölge son bir yılda Ekonomik olarak çok geriledi. Son bir yılda sadece MÜSİAD Mardin üyeleri olarak 1000 kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldık. Mardin ili olarak son bir yılda 2 milyar TL civarında zararımız oldu. Bölgenin toparlanması için yatırımların devam etmesi gerekmektedir. Diğer illerimizdeki işadamlarının ve MÜSİAD üyelerinin de yatırım konusunda ilimizi değerlendirmelerini bekliyoruz. Güvenlik ortamının uygun olmadığı bir dönemde icraatın yapılamayacağı bilincindeyiz. Bu yatırımlarımızı da ancak güven ve huzur ortamı tesis olursa gerçekleştirebiliriz. Mardin İlimiz iklim, coğrafi ve lojistik açıdan çok avantajlı bir konumda bulunmakta dolayısıyla yapacağımız yatırımlar için şimdiden hazırlıklarımızı yapmamız gerekmektedir. Bölgemizde ve Türkiye genelinde yaşanan olayların kısa sürede bitmesini umut ediyoruz. ‘ dedi.

MÜSİAD ÜYELERİNDEN 18 TESİS BAŞVURUSU !

Toplantıda Yatırım başvurusunda bulunan;

MTDF Federasyonu Bileşenlerinden oluşan Konsorsiyum adına Şerif Öter,MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, MÜSİAD Batman Şube Başkan yardımcısı Umut Doğu Ekmen,Mardinli iş adamları; Ziver Akdemir, Metin Kurtay ve Mehmet Dündar,MÜSİAD Mardin Şubesi Üyelerimizden; Ahmet Azun, Abdullah Fidan, Murat Parlak, İbrahim Sağlam, Yusuf İslam Aydın, Aydın Kurtay, Halil Karakaş, Faruk Kılıç, Sadi Kerimoğlu, Ercan Erbek, Bahattin Aydın, Lokman Yıldız ve A.Rahman Kılıç’a yatırım yapma gayretlerinden dolayı tebrik ve teşekkür edildi.

Başkan Kasap sözlerine şöyle devam etti; Yatırım başvuruları genel olarak; Gıda, İnşaat, Tekstil, Plastik ve Enerji sektörlerinden oluşmaktadır. Yatırım ortam çeşitliliğinin artması için  başka illerdeki MÜSİAD üyelerimizle diğer sektörlerde de yatırım yapmaları için görüşmeler yapacağız. Ayrıca Hükümet ve MÜSİAD Genel Merkez ile  yapacağımız istişarelerde bölgemiz için uygulanan 6. Teşvik sistemi yeterli olmadığını  ve Şırnak, Mardin, Diyarbakır başta olmak üzere son olaylardan dolayı etkilenen illerin de dahil olduğu Bölgede ekstra radikal teşviklerin uygulanmasını ve talep edeceğiz, diyen Kasap İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

İstanbul'un en işlek meydanlarından olan Türkiye turizminin kalbi niteliğindeki Sultanahmet Meydanında  meydana gelen şiddetli patlamada 11 kişi ölürken 15 kişi de yaralandı. Bu alçak saldırıyı kınıyor ve hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Öğlene doğru biten toplantı 2. Organize Sanayi Bölgesinde Tesis başvurusu için atılan imzalar ve topluca çekilen fotoğraf ile son buldu

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07