MÜSİAD?TAN İÇ GÖÇ MAĞDURLARINA DESTEK

MÜSİAD Mardin Şubesi ve Valilik İç Göç nedeniyle Mardin ve İlçelerine gelen Vatandaşlar için Emlakçılar ve Artuklu Mahalle Muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Mardin 9.03.2016 18:51:28 0
MÜSİAD?TAN İÇ GÖÇ MAĞDURLARINA DESTEK

MÜSİAD Mardin Şubesi ve Mardin Valiliği  İç Göç nedeniyle Mardin ve İlçelerine gelen Vatandaşlar için Emlakçılar ve Artuklu Mahalle Muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nureddin Kasap, Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Artuklu Mahalle Muhtarları ve Mardin’deki Emlakçılar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Şube Başkanı Kasap; her şeyden önce bölgemizde terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan Vatandaşlarımıza yardım etmek boynumuzun borcudur. Bizler de bugün Valilik ile birlikte sizlerin katkılarıyla mağdur vatandaşlarımızın öncelikle konut ihtiyaçlarını karşılamak ve Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dediği gibi ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ ahlakına nail olmak için toplanmış bulunmaktayız. MÜSİAD ve Valilik olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Siz değerli katılımcılardan istirhamımız ise elinizde mevcut kiralık ve satılık konut sayısını bize iletmeniz ve ne olursa olsun kendinizden de bir şeyleri bu yardıma katmak olacaktır. Bu katkılarınız illaki maddi değil örneğin Muhacir kardeşlerimize kiralık dairelerde ev sahiplerinden kirayı artırmamalarını aksine gerekirse indirim yapmalarını rica edin. Yüzyılda bir karşılaştığımız bu durumda Asr-ı Saadet döneminin Ensar-Muhacir bilincini yaşayıp yaşatmamız gerekir.‘’dedi.  

Açılış konuşmasının ardından Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, göç hakkında istatistik verilerini açıkladıktan sonra şunları dile getirdi; biz Valilik olarak tüm vatandaşlarımıza yardım ediyor ve konut problemini de çözmek istediğimizi belirtmek isterim.  Bize talepte bulunan aileleri kesinlikle geri çevirmiyor ve Terör olaylarında vatandaşlarımızın aldığı yaraları iyileştirmek için tüm birimlerimizi seferber ediyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bize gelen önerilerde mağdur vatandaşlarımıza ayrı bir bina yapılmasını veya vatandaşlarımızın belli bir yere yerleştirilmesi yer alıyor. Bu hem sosyolojik hem de maddi açıdan doğru değildir. Olur ki Valilik bu vatandaşlarımıza konut sağlayacak olursa ayrı ayrı yerlerde olması daha doğrudur. Çünkü her bina bir aileye yardım eder ve psikolojik olarak da destek olur.’‘ dedi. Koçak ‘Valilik olarak şuana kadar 3 500 000 TL harcama yapıldığını ve bunun için harcamaların devam ettiğini’ dile getirdi.

Muhtarlar, Emlakçılar ve diğer katılımcıların da görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantı, soru cevap faslından sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22