MUSTAFA AK:``KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLALIM``

Ramazan ayının sadece oruç tutmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Fakir ve kimsesiz insanlara sahip çıkmalıyız. Bu konuda herkesin mutlaka yapabileceği şeyler vardır. Kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışalım. Biz de be

Belediye Haberleri 17.07.2013 17:31:30 0
MUSTAFA AK:``KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLALIM``

Ramazan ayı boyunca “Mahallede İftar Var” programlarını sürdürecek olan Keçiören Belediyesi iftar sofrasını bu defa 23 Nisan Mahallesi’nde kurdu.

Ramazan’ın 8.akşamında “Mahallede İftar Var” programının durağı 23 Nisan Mahallesi oldu. Hacı Kadın Kapalı Pazar yerinde kurulan iftar sofraları gencinden yaşlısına bütün mahalleyi buluşturdu. İftar sevincinin hep birlikte yaşandığı programa AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Konuşmasına “Mahallede iftar var dediler, bize de icap etmek düştü” diyerek başlayan Manisa Milletvekili Tanrıverdi, iftar sofrasında Keçiörenliler ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

MISIR’DA DEMOKRASİ KATLEDİLDİ

Ramazan’ın sabır, metanet ve yardımlaşma ayı olduğunu belirten Tanrıverdi, “İnşallah Ramazan ayında edindiğimiz bu güzel alışkanlıkları içimize, beynimize öyle bir sindirelim ki diğer onbir ayı da böyle yaşayalım. Bugün bu güzel akşamın bu güzel iftar programında sıcak yemeğimizi, sıcak ekmeğimizi birlikte paylaşıp birlikte yiyoruz. İftar sevincine ortak oluyoruz. Ama dünya Müslümanları çok sıkıntı içinde Ramazanlarını geçiriyorlar” dedi. Mısır, Suriye, Irak ve Somali’de yaşayan Müslümanların mağduriyetlerine dikkat çeken Tanrıverdi, “Ülkemizde yaptığımız yardımlar gibi, o ülkelerde insanlık onuru için mücadele eden kardeşlerimize yardım edelim, dua edelim. Örneğin Mısır’da demokrasiye katlettiler. Halkın iradesini hiçe saydılar, orada halk iradesi için direniyor” diye konuştu. Hüseyin Tanrıverdi, Hazreti Ali’nin “Haksızlık karşısında susmayınız, eğilmeyiniz. Haksızlık karşısında susup eğilirseniz hakkınızı da şerefinizi de kaybedersiniz” sözünü hatırlatarak, “Orada insanlar hakları ve şerefleri için mücadele ediyor. Bizler o direnen insanlarla birlikteyiz. Keçiören belediye başkanıma sosyal belediyecilik adına ortaya koyduğu iftar ve Ramazan etkinlikleri için teşekkür ediyorum. Allah hepimizin orucunu kabul etsin” dedi.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLALIM

İftarını yapan Keçiörenlilere “afiyet olsun” diyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Ramazan’ın onbir ayın sultanı olduğunu kaydederek “Onbir ay boyunca onun gelmesini bekliyoruz. Ramazan ayı da bereketiyle, güzelliğiyle geliyor. Bu güzel ayda sadece mahalle iftarlarını değil, bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’ni de gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize 16 ayrı ülkeden bine yakın misafir geliyor, 12 hemşehri ilimiz geliyor” bilgisini paylaştı. Ramazan ayının sadece oruç tutmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Ak, “Fakir ve kimsesiz insanlara sahip çıkmalıyız. Bu konuda herkesin mutlaka yapabileceği şeyler vardır. Kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışalım. Biz de belediye olarak bu vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayının sizlere ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” mesajını iletti.

ÖNCE İFTAR, SONRA EĞLENCE

İftar yemeğinin ardından programda sahne alan Bezm-i Safa Müzik Topluluğu, tasavvuf musikisi eserleri ve ilahilerden oluşan bir konser verdi. Daha sonra yapılan animasyon, jonglör, illüzyon, Hacivat-Karagöz, kukla ve meddah gösterileri izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Çocuklar arasında sandalye kapmaca, şarkı ve dans yarışmaları da düzenlenirken, kazanan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Transformers robotu kostümlü adam çocuklardan büyük ilgi görürken, Mehmet Kandemir’in semazen ateş gösterisi de yürekleri ağızlara getirdi.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04