MUSTAFA BOZBEY;“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ BURSA’DA TEKRAR İKTİDAR YAPMA ZAMANI GELDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İl Başkanlığında gerçekleşen basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.

BURSA 6.12.2023 08:23:00 0
MUSTAFA BOZBEY;“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ BURSA’DA TEKRAR İKTİDAR YAPMA ZAMANI GELDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İl Başkanlığında gerçekleşen basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.

 

 Mustafa Bozbey’in adaylık açıklamasında konuşan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Bugün yarım kalan düşümüzü tamamlamak için yola çıkıyoruz. Sosyal demokrat anlayışı bu kadim şehrin her tarafına yaymak için sayın Mustafa Bozbey yola çıkıyor. CHP Bursa örgütü seçimlerde tarih yazmak için hazırdır ve buradadır. Çok yorulacağız, çok çalışacağız. Bütün arkadaşlarımıza söz veriyorum. Mücadelemiz boşuna olmayacaktır. 31 Mart gecesi birbirimize sarılıp ‘başardık’ diyeceğiz. Şanlı 6 oklu bayrağı bu kentin sokaklarında dalgalandıracağız. CHP için yeniden Bursa’da iktidar olma zamanı gelmiştir” dedi.

 

Binlerce Bursalının katıldığı ve salondan sokağa taşan basın açıklamasında konuşan Mustafa Bozbey ise “Bursa artık İzmir’in, İstanbul’un, Ankara’nın gölgesinde kalmamalı.” dedi. Bozbey, “Bursa ve Bursalılar her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Son beş yılda yaşadığı gerilemeyi hepimiz görüyoruz, hep birlikte yaşıyoruz. Değerlerimiz bir bir kaybolurken, dertlerimiz çığ gibi büyüyor. Artık bu gidişe bir dur demek gerekiyor. Bursalıların sağlıklı, huzurlu, dirençli, adil ve güvenli bir kentte yaşayabilmesi için yola çıkıyoruz. İnsan öncelikli ve katılımcı bir anlayışla, örnek alınan “Demokratik Katılımcı Yönetim Modeli’mizle, Bursa’mızı, Bursalılarla beraber yönetmek için adayım. Sorunları da biliyorum. Çözümleri de biliyorum” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanlığında gerçekleştiren basın açıklamasıyla adaylığını açıkladı.

 

Binlerce partilinin ve Bursalının da bulunduğu açıklamaya CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala, Eski Millî Eğitim ve Millî Savunma Bakanı, 24. Dönem CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İlçe Başkanları ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl ve İlçe Kolları Başkanları, yönetimleri katıldı.

Coşkulu kalabalığa seslenen CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

 

“Dünyaya örnek olmuş bir ilçe yaratan, yerel yönetimler tarihine geçmiş, Türkiye’de belediyecilik denince, akla gelen ilk isimlerden biri olan, Sayın Mustafa Bozbey'i, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak için geliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Örgütü, yerel seçimlerde tarih yazmak için hazırdır. Öyle bir mücadele vereceğiz ki, zemheri ayında terimiz donacak ama yine de yeter demeyeceğiz. Evet çok yorulacağız. Gece gündüz çalışacağız. Ailemizi dahi yeteri kadar göremeyeceğiz. Ama bütün mücadele arkadaşlarıma söz veriyorum. Vereceğimiz mücadele boşuna olmayacak. 31 Mart gecesi gururla birbirimize sarılıp başardık diyeceğiz ve şanlı bayrağı bu kentin sokaklarında dalgalandıracağız.

 

“BASİRETSİZ YÖNETİMDEN BU KENTİ ‘KURTARDIK’ DİYECEĞİZ”

 

Evladı tok yatsın diye aç yatan onurlu anneler, onurlu babalar için başardık diyeceğiz. Bu şehrin fabrikalarında ve tarlalarında ter döken emekçiler için başardık diyeceğiz. Marmara’nın en kirli havasını soluyup erken ölen, havası ve yeşili yok edilmiş, doğal kaynak suları yabancılara satılmış, kültürü ve sanatı elinden alınmış insanlarımız için başardık diyeceğiz. Fay hatları üzerindeki Bursa’yı kaderine terk eden, kentsel dönüşümü beceremeyen, ulaşımı her geçen gün daha kötü hale getiren, söz verdiği hiçbir şeyi yapmayan basiretsiz yönetimden, bu kenti kurtardık diyeceğiz. Önce Bursa’da, sonra da Türkiye’de, zulmün duvarlarını hep birlikte yıkacağız”

 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ BURSA’DA TEKRAR İKTİDAR YAPMA ZAMANI GELDİ”

 

47 yıl önce kazandığımız Bursa, 12 Eylül darbesi ile elimizden alınmış, halkın seçtiği Mustafa Eroğlu, diğer illerdeki halkçı belediye başkanlarımız gibi görevden uzaklaştırılmıştı. Bu kadim şehri faşist darbe yüzünden, sadece 2 sene 9 ay yönetebilmiş, o kısa sürede dahi Bursa’mız için unutulmayacak işler yapmıştık. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi için Bursa'da tekrar iktidar zamanı gelmiştir. Sosyal demokrat anlayışın kısa sürede bu şehri ayağa kaldıracağına inancımız tamdır. Tüm Bursalılara şunu söylemek isterim. Mustafa Bozbey’in Bursa için hayalleri, bu kenti layık olduğu yere getirecektir. Bursa’nın iyiliğini ve geleceğini düşünen herkesi, bizlerle birlikte dayanışmaya davet ediyorum. Gelin, gelincik yüzlü bir Bursa'yı birlikte yaratalım. Gelin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatanın en kıymetli parçalarından biri dediği Bursa'yı, saltanat düşkünlerinin elinden kurtaralım. Gelin, yurtsever bir anlayışı bu kentin her tarafına yayalım. Gelin, zulmün duvarlarını hep birlikte yıkalım”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in açıklaması ise şu şekilde:

 

Beş yıldır sahalardayım. Mücadeleyi ve kent için çalışmayı hiç bırakmadım. Bu süreçte hangi kapıyı çalsak, kimlerle karşılaşsak aynı şeyleri duydum: “Yazık oldu Bursa’nın beş yılına”, “Yazık oldu Bursa’nın çocuklarına, gençlerine…” dediler ki “Yarım kalan hikayeyi tamamla” dediler ki “Bozbey Gelecek, Bursa Gülecek” dediler ki; “Bozbey gelince bunların hepsi düzelecek”

Bu umut ve duyulan bu güven için adayım. En önemlisi bu hoyrat yönetim anlayışının kente ve kentlilere kaybettirdiklerine dur demek için adayım! Çünkü güzel Bursa’mızın artık kaybedeceği bir dakikası bile yok. Sellerin yerleşim yerlerine akması değil, trafiğin akması gerek bu kentte. Deprem gerçeğiyle yaşarken kentsel dönüşüm adı altında insan hayatını tehdit eden yapılaşmanın sona ermesi gerek. Bursa artık İzmir’in, İstanbul’un, Ankara’nın gölgesinde kalmamalı."

 

“BURSA, DEĞERLERİNİ TEK TEK KAYBETMİŞ DURUMDA”

 

Osmanlının ilk başkenti olan kıymetli şehrimiz, mevcut yönetim anlayışı sayesinde giderek taşralaşmış, Bursa’yı Bursa yapan değerlerini tek tek kaybetmiş durumdadır. Evliya Çelebi Bursa sudan ibarettir derken, sel sularını kastetmemişti. Çeşmelerimizden akan sular güvenli mi? Barajlarımız dolu mu? Akarsularımız, göllerimiz, denizimiz temiz mi, verimli mi?

Kim korkusuzca içine çekebiliyor kentimizin havasını? Kimin yürüyüşlerine ağaç gölgeleri eşlik ediyor? Yapıların arasına sıkışmış çocuklarımız, yeşilini kaybeden kentimiz gibi güvenle yürüyemedikleri yollarda, parklara yer vermeyen sokaklarda çocukluklarını kaybediyor. Bu kente yeşilini ve çocukluğun neşesini geri vermek zorundayız.

Bu kent terkedilmiş! Araçlara, plansızlığa, ağaçsızlığa, düzensizliğe ve adaletsizliğe! Bu kentin insanları sahipsiz! Sporundan kültür sanatına, üretiminden tüketimine, çocuklarından gençlerine, emeklisinden beyaz yakalısına, mavi yakalısından, gri yakalısına, öğrencisinden memuruna, çiftçisinden sanayicisine, taraftarından, yaşlısına, sokak hayvanlarından, müsilajda yüzmek zorunda kalan balığına kadar mutsuz olan bir kent Bursa. Kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğu, genci… kimsenin mutlu olmadığı bir kent! Yani bu kenti sahiplenen, bu kenti seven herkesin, bütün Bursalıların sahipsiz bırakıldığı bir kent!

Kentimizin “Önce İnsan” felsefesiyle yönetilmeye ihtiyacı var. Zaten insanların derdi başından aşkın! Herkes akşam ne yiyeceğim derdine düşmüşken, bir de yönetimsel hatalar sonucu kendisini boğan bir kentte yaşamamalı. Ekonomik kaygılar çocuk yaşlara kadar inmişken, çocukların oynayacağı sokaklar, gençlerin sosyalleşeceği mekânlar ve alacağı destekler bu kentin her yanında olmalı. Omuzlarımızda bu kadar yük varken, kentin; yeşiliyle, mavisiyle, beyazıyla tüm olanakları yaratarak kentlinin yükünü biraz da olsa alması gerek!

Bursa ve Bursalılar her şeyin en iyisine, en güzeline layık! Son beş yılda yaşadığı gerilemeyi hepimiz görüyoruz, hep birlikte yaşıyoruz. Değerlerimiz bir bir kaybolurken, dertlerimiz çığ gibi büyüyor!

 

“BURSALILARIN SAĞLIKLI, GÜVENLİ BİR KENTTE YAŞAMASI İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

 

Artık bu gidişe bir dur demek gerekiyor. Bursalıların sağlıklı, huzurlu, dirençli, adil ve güvenli bir kentte yaşayabilmesi için yola çıkıyoruz. İnsan öncelikli ve katılımcı bir anlayışla, örnek alınan “Demokratik Katılımcı Yönetim Modeli’mizle, Bursa’mızı, Bursalılarla beraber yönetmek için adayım! Sorunları da biliyorum. Çözümleri de biliyorum! Uzun süredir konusunda uzman gönüllülerden oluşan ekip arkadaşlarımla beraber projeler üretiyoruz!

Bursa’nın artık bu köhnemiş, ben bilirimci, paylaşımın, dayanışmanın ve en önemlisi kentliye danışmanın olmadığı yönetim anlayışından kurtulması, bizim Demokratik Katılımcı Yönetim Modelimizle tanışarak gülümsemeye başlaması gerek. Evet, sorunları Bursalılar yaratmadı ama çözümünde birlikte çalışacağız. Bursalılara danışmadan; onların istemedikleri, benimsemedikleri hiçbir projeyi, hiçbir çözüm önerisini hayata geçirmeyeceğiz

Bozbey konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Hep beraber çözeceğiz, hep beraber gülümseyeceğiz Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, Bursa güzelleşecek. Emekliler, köylüler, kadınlar, gençler, yaşlılar, esnafımız, sanayicimiz, öğrencimiz, çiftçimiz… en önemlisi çocuklarımız gülümseyecek. Bursa’da değişim zamanı Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra her şey güzelleşecek. Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra herkes gülümseyecek. Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra sokaklar çiçeklenecek.”

Konuşmaların ardından Mustafa Bozbey, adaylık dosyasını Nihat Yeşiltaş’a teslim etti.

 

COŞKU ALANLARA TAŞTI


Salona sığmayan binlerce Bursalı ise Mustafa Bozbey’in adaylık açıklamasını takip etmek için İl Başkanlığı binasının önünde bekledi.

Adaylık dosyasını teslim eden Mustafa Bozbey, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Milletvekilleri, Belediye Başkanları İl Gençlik Kolları Başkanı ile birlikte binlerce İl Başkanlığının önünde coşkuyla bekleyen binlerce Bursalıyı selamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19