MUSTAFA SARIGÜL'DEN ÇOK ÖNEMLİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında son günlerde kamuoyunda çokça konuşulmaya başlanan Anayasa Değişikliği konusunda ezber bozan açıklamalarda bulundu.

Ankara 9.02.2021 14:31:00 0
MUSTAFA SARIGÜL

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında son günlerde kamuoyunda çokça konuşulmaya başlanan Anayasa Değişikliği konusunda ezber bozan açıklamalarda bulundu.

 

Mustafa Sarıgül basın açıklamasında şunları söyledi;

 

''İktidar, yeni bir Anayasa'nın “zamanı geldi” diyor. Doğrudur. Bu anayasanın “darbe ürünü” olduğunu, pek çok değişiklik yapılmasına rağmen hala kimseyi tatmin etmediğini biz de biliyoruz.

Anayasa;

Yurttaşlarımızın ortak değeridir

Türkiye, sivil bir anayasa yapmalıdır.

Anayasa, toplumsal uzlaşmadır

Anayasa, milletimizin ortak değeridir

Anayasa, hak ve özgürlüklerdir

Anayasa, büyük bir vatan sofrasıdır

Anayasa, demokrasi sofrasıdır

Ülkemizin artık tam demokratik sivil bir anayasa yapmasının zamanı gelmiştir.

 

Anayasa değişikliği için 400 oy gerekiyor. Referandum için 360 oy lazım.

Biz, iktidara gerçekleşmesi mümkün olan ve herkesi rahatlatacak bir düzenleme yapmasını öneriyoruz.

Anayasa'nın yüz katı bin katı bu ülkeye zarar veren, sistemi perişan eden 2 kanun var;

  1. Seçim kanunu.
  2. Siyasi partiler kanunu

(Dar bölge, daraltılmış bölge, genişletilmiş bölge, tercihli oy, Türkiye milletvekilliği)

Türkiye milletvekilliği demokrasi için son derece önemlidir. Parlamento’nun 150 milletvekili

Türkiye milletvekili olmalıdır. 150 milletvekilini genel merkezler koymalı diğer 450 milletvekili ilçe teşkilatları tarafından seçilmeli. Asıl acil olarak değişmesi gereken bu 2 kanundur. İktidarın sayısı bu 2 kanunu değiştirmeye yeter. Delege ağalığını, saçma sapan barajları getiren bu 2 kanun acilen değişmelidir. Biz partimizi kurarken söz verdik. Herkese karşı adaletli olacağız dedik. Hangi parti halkın önüne kusursuz bir anayasa taslağı koydu da destek görmedi?

Sonuç: herkes kayıkçı kavgası yapıyor.

Biz Türkiye Değişim Partisi olarak, en çağdaş, en güzel anayasa taslağını hazırlamak üzere komisyonlar kurduk. Allah nasip ederse, iktidarımızda, meclisteki ve dışardaki tüm partilerle, üniversitelerle, sivil toplum örgütleri ile en geniş bir toplumsal mutabakatla yeni anayasayı yapmak da bize nasip olacak. Söz veriyoruz, hiç kimseyi dışlamadan dünyanın en geniş, en samimi, en güzel anayasa sofrasını da biz kuracağız. O bereket sofrasında 7 'den 70 'e her vatandaş kendini bulacak en geniş mutabakatı yapmış olacağız.

Değerli arkadaşlar,

Bir yıldır, esnaf kan ağlıyor sadece son bir ayda 6 restoran çalışanı intihar etti. Sayısız esnaf iflas etti kahveler, kafeler, restorantlar, düğün salonları kademeli olarak pandemi kurallarına uygun faaliyete geçirilmelidir. Komilerimiz, garsonlarımız, aşçı başlarımız, binlerce çalışan son derece mağdur vaziyettedir bu mağduriyetlerine son vermemiz lazım.

Esnaflarımızın mesafe kurallarına en iyi şekilde uyacağına inanıyorum Pandeminin gerektirdiği her türlü tedbiri alın, sonra da işyerlerini açın yazıktır, günahtır. Uçakta, AVM'de herkes yan yana ama kafe, kahvelere, restoranta yasak var. Bu haksızlığa son verin. Tekrar tekrar söylüyoruz 1 Mart'ta işyerlerini açın.

-Sanatçılarımız, müzisyenlerimiz, tiyatrocularımız son derece mağdur bu mağduriyetlerin giderilmesi, tiyatro salonlarının, sinema salonlarının ve sahnelerin pandemi kurallarına uygun olarak açılmasına izin verilmesi son derece önemlidir. Kültür Bakanlığı’nı sanat elçilerimize destek vermeye çağırıyorum. Statların %30 u mutlaka seyirciye açılmalı taraftarlar takımından, takımlar taraftarlarından ayrı kalmamalı.''Şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56