MUSTAFA SARIGÜL;'TÜRKİYE'DE HİÇBİR PARTİDE DEMOKRASİ YOK!'

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ülkenin dört bir yanında İl Teşkilatlarının açılışını yapmaya devam ederken, çalışmalarda sona doğru gelindi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 11.04.2021 17:49:00 0
MUSTAFA SARIGÜL;

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ülkenin dört bir yanında İl Teşkilatlarının açılışını yapmaya devam ederken, çalışmalarda sona doğru gelindi. Açılışın yanı sıra Sarıgül, Batman da Merkez İlçe kongresini de gerçekleştirecek, Batman Havaalanında yoğun bir ilgiyle karşılanan, büyük bir araç konvoyuyla şehre giren Sarıgül, “Serok Sarıgül”, “Başbakan Sarıgül” sloganlarıyla karşılandı. Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi’nin ilk İl Kongresini Batman’da yapmanın büyük heyecanını yaşıyorum” dedi. Ramazan ayı için bütün partilere çağrı yaptı: “Lütfen toplu toplantılarınızı erteleyin” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün açıklaması şöyle;

GÜZEL ÜLKEM, 40 DERECE ATEŞLE YANIYOR

Sevgisiyle, dostluğuyla, haksızlığa başkaldırısıyla, yalnızlığın, çaresizliğin, yoksulluğun pençesinde olan kardeşlerim; barış için, özgürlük için, demokrasi için, insanca yaşam için, bu zengin coğrafyanın, fakir insanı olmamak için, evlerinden, köylerinden, kasabalarından kalkarak, bu buluşmamıza gelen sevgili Batmanlılar… Size sesleniyorum! çaresiz değiliz, demek için, dertlerimize çare var, demek için, bu gidişe çare var, demek için bir aradayız…

Bölgenin ve ülkemizin her yanından gelerek, işte kardeşlik budur, işte dostluk budur, işte barış budur demek için, Güneydoğu’daki yurttaşlarımızla buluşan, ülkemin güzel insanları, ülkemin mert insanları, ülkemin yiğit insanları…

Değerli yurttaşlarım, hepinizi Türkiye Değişim Partisi adına yürek dolusu sevgiyle, saygıyla selamlıyorum hoş geldiniz, şeref verdiniz…

Sevgili kardeşlerim, bugün buradayız çünkü güzel ülkem, 40 derece ateşle yanıyor…

Güzel ülkem, yorulmuş, güzel ülkem, halsiz ama merak etmeyin! İlaç da var, çare de var, ilaç da, çare de Türkiye Değişim Partisi’dir.

 

ANKARA’DAKİ SİYASİLERE SESLENİYORUM

Sevgili Batmanlılar, siyaset tıkanmış, iktidar yıpranmış, muhalefet dermansız. Düzensizlik, düzen haline gelmiş, tahribat büyük ama tamiri mümkün. Çare var mı? Çare Türkiye Değişim Partisi’dir. Çaresiz değiliz! Çare sizsiniz!

Sevgili Batmanlılar; bugün ülkemizde, ekonomi darda, işsizlik had safhada, milyonlarca üniversite mezunu iş arıyor, milyonlarca insanımız yoksul, aç, binlerce çocuğumuz sokakta. Soruyorum sizlere, bu insanlar özgür olabilir mi? Sosyal barış zedelenmiş, huzur bozulmuş. toplumda güven bunalımı var. Siyaset, irtifa kaybetmiş. kurumlar arası ilişkiler sertleşmiş, liderler kavgalı, soruyorum sizlere, demokrasi bu olabilir mi ve yine soruyorum sizlere, bugünkü siyaset, ülkemizi esenliğe çıkarabilir mi? Peki çare ne? Çare TDP! Çare sizsiniz!

Ankara’daki siyasilere sesleniyorum; halkın umutlarıyla, daha fazla oynamayın, bölgeden elinizi çekin, yoruldunuz artık, değişime direnmeyin. Halk bunu görüyor siz de görün artık!

GÜCÜMÜZ ORTAK TARİHİMİZDEN GELİYOR

Sevgili kardeşlerim, hepimiz bu ülkenin yurttaşıyız. 500 yıllık ortak tarihimizin de mirasçısıyız. Bütün sevinçler, bütün üzüntüler bizimdir. Oyun havaları da bizimdir, halaylar da bizimdir, horonlar da, gücümüzü, ortak tarihimizden, geleneklerimizden alıyoruz. Gücümüzü, bu toprakların zenginliğinden alıyoruz. Gücümüzü, barış ve esenlikten alıyoruz. Birlikte geleceğe yürüyoruz. Yarınımızı, geçmişe esir edemeyiz. Hepimiz aynı sabaha uyanacağız, ortak kaderimizi birlikte yazacağız. Hayat bize şunu öğretti; esecek rüzgar eser, yaşanacak olaylar yaşanır. Artık değişme ve değiştirme zamanıdır. Artık kalıcı huzura, barışa, kardeşliğe, özgürlüğe ve adalete birlikte ulaşma zamanıdır. Sevgili Batmanlılar, ülkemizin zengin kaynaklara sahip, ülkemiz doğal zenginliğe sahip, ülkemiz kültürel zenginliğine sahip, bize düşen, yaradanın verdiği bu güzelliklere, sadece sahip çıkmak. Ve biz hepsine, birlikte sahip çıkacağız.

GERİLİMİ TIRMANDIRANLARI BURADAN KINIYORUM

Sevgili kardeşlerim; bizim konuşamayacağımız hiçbir konu yoktur, kucaklaşamayacağımız, hiç kimse yoktur. Çünkü bizim ötekimiz yoktur. Asla ötekimiz olmayacaktır. Batman da bizim, Edirne de bizim, Şırnak da bizim, Trabzon da bizim, Diyarbakır da bizim, Yozgat da bizim, Muğla da bizim. Çünkü güzel ülkemiz bizim. Bizim partimizde; dil farkı, din farkı, kültür farkı, mezhep farkı yok. Biz, bütün yurttaşlarımızın; dilini, kültürünü, inancını özgürce yaşamasını istiyoruz. Biz, bu bayrak altında, bu vatan toprağında herkes kardeş olsun, birbirine sevgiyle sarılsın, ortak türkülerimizi birlikte söyleyelim istiyoruz. Biz, silahlar sussun, güzel ülkeme barış gelsin istiyoruz. Sevgili Batmanlı’lar gerilimi tırmandıranları, buradan kınıyorum…Geniş ufuklu, cesur yürekli herkesi, bu demokratik mücadelede, yer almaya çağırıyorum.

SORUNLARINIZI, UMUTLARINIZI SİYASİ ÇIKAR MALZEMESİ YAPMAYACAĞIZ

Güçlülerin değil, haklıların yanında olun. Zalimlerin değil, mazlumların yanında olun. daha huzurlu, daha gelişmiş, daha özgür, daha adil, ötekisi olmayan, sevgiyi ve bilgiyi paylaşan, varlıklı ve bereketli bir hayatı hep beraber kuralım. bunu kesinlikle yapabiliriz, çünkü biz bir aileyiz. Aynı ailenin fertleriyiz, biz Anadoluyuz. Aile içinde huzursuzluk olabilir, acılarımız, üzüntülerimiz olabilir. Ama acılar, hepimizin acısıdır. Geçmişi anılarımızda ve yüreğimizde bırakıp, ortak geleceğimizi inşa edebiliriz. Barış içinde, güven içinde, varlık ve bereket içinde, ülkemizi beraber kurabiliriz. Çünkü biz kardeşiz dostlarım. Kardeşlerim gelin hep beraber, el ele, kol kola, omuz omuza verelim. Enerjimizi, ülkemizin mutluluğu için birleştirelim Yurttaşlarım; biz Türkiye Değişim Partisi olarak, sizi tanıyoruz, sizi anlıyoruz, size söz veriyoruz; sorunlarınızı, umutlarınızı, siyasi çıkar malzemesi yapmayacağız başkalarının yaptığı gibi oy avcılığı yapmayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan, bütün kesimleri bir araya getireceğiz. Sorunları, toplumsal mutabakatla çözeceğiz. Hudut ve bayrak birliği dışında, her konuyu konuşacağız.

Demokratik ve toplumsal bir uzlaşma ile çözülemeyecek hiçbir şey yoktur. Buradan açıkla söylüyorum; herkes, dilini, kültürünü, inancını, özgürce yaşamalıdır. değerli yurttaşlarım bütün sorunları oy avcılığı yapmadan, sizlerin desteğiyle çözeceğiz. Bundan emin olun.

İŞSİZLİK YOKSULLUK KADER DEĞİLDİR

Biz ülkemizin her yerinde aynı şeyi söylüyoruz. Zaman kaybına ülkemin artık tahammülü yoktur. Biz, sorunlara el koymaya geliyoruz. Sevgili kardeşlerim; bu toprakları, üreten, ürettiklerini adilce paylaşan, ihraç eden, bir yer haline getireceğiz bunu, sizlerle birlikte başaracağız. İşsizlik, yoksulluk kader değildir. Bunun için, değişim diyecek cesaret ve yürek gerekir. Bilgi, sevgi, liderlik gerekir. Biz, bunun için yollardayız…

Sevgili kardeşlerim; hiçbir ülke, içerde ve dışarda sürekli kavga ederek refaha ulaşamaz. Türkiye’nin öfkeye ve çatık kaşa, yeni cezaevleri inşa etmeye, tehdit savurmaya değil, gönülleri barıştırmaya, düşmanları, dosta çevirmeye ihtiyacı var. Türkiye, içerde ve dışarda barış sağlarsa, net olarak her yıl, bütçesine 50 milyar dolar kazandırır. İşte kaynak! İşte bütçe! İşte Türkiye’nin büyümesi için, 5 harflik şifre; hepimizin bildiği bir şifre, barış, barış, barış! Sadece 5 harf ama içine neler sığdırıyor. Sevgi ve sağduyu, akıl ve mantık ve herşeyden önemlisi, gelecek güzel günler sığıyor o 5 harfe, barış, barış, barış. biz barışa barışa kazanacağız! Türk siyasetçisinin en kutsal görevi; tek bir vatandaşının kanının akmamasıdır. Bu memleketin evlatları, birbirini kırarken, bu kanı durdurmak için; barış için, yapılamayacak hiçbir fedakarlık yoktur. Bu memleketin evlatları barış türküleri söylemelidir. Siyasetçinin görevi; bu sahneyi hazırlamaktır. insan canına, insan onuruna, insan özgürlüğüne, hizmet etmeyen siyasetin hiçbir değeri yoktur.

Kardeşlerim Türkiye Değişim Partisi’nin mücadelesi haklıdır. Çünkü mücadelemiz; laik ve demokratik Türkiye’yi, yükseltme mücadelesidir. Biz, herkesle yarışacak güce sahibiz biz, doğruları ileri taşıyacak, ortak başarılara, birlikte imza atacağız.

HİÇBİR PARTİDE DEMOKRASİ YOK!

Sevgili kardeşlerim; insanı en yüce varlık olarak, kabul edeceğiz. Ülkemiz, ancak demokrasi ile kurtulur. Parti içi demokrasi, baş güvencemizdir. Hiçbir partide demokrasi yoktur. Bunu biz sağlayacağız, lidere bağlı değil, halka bağlı demokrasiyi gerçekleştireceğiz. Her şey halkımız içindir. Yaşasın halkımız, yaşasın Batman, yaşasın Türkiye…

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BATMAN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61