MUTLİDİSİPLİNER TEDAVİ KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR!

Kanser, tüm dünyada ölüme sebep olan etkenler arasında ikinci sıradaki yerini koruyor. Ancak, son yıllarda tıp alanında yaşanan gelişmeler ile bu durumun yavaş yavaş değişeceği düşünülüyor.

Sağlık 15.01.2024 17:02:00 0
MUTLİDİSİPLİNER TEDAVİ KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR!

‘Girişimsel Onkoloji: Multidisipliner Tedavi Yaklaşımı’ toplantısının dördüncüsü, karaciğer kanserlerinin ağırlıklı olduğu bir bilimsel program ile
12-13 Ocak tarihlerinde Ankara’da düzenlendi.

Girişimsel Onkoloji Derneği ve Bayındır Söğütözü Hastanesi Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Akhan’ın kongre başkanlığını yaptığı toplantıda, Bayındır Söğütözü Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Moray da oturum başkanı olarak yer aldı.

Kanser, tüm dünyada ölüme sebep olan etkenler arasında ikinci sıradaki yerini koruyor. Ancak, son yıllarda tıp alanında yaşanan gelişmeler ile bu durumun yavaş yavaş değişeceği düşünülüyor.

Ultrason, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, pozitron emisyon tomografisi gibi görüntüleme yöntemleri ile kanserler hızlı ve etkin bir şekilde tanınabiliyor. Kemoterapinin faydasının artması ve bireyselleştirilmiş tedavilerin uygulanmasının yanı sıra, etkili cerrahi tekniklerin yaygın hale gelmesi ve girişimsel radyolojik yöntemlerin uygulanması ile kanser her geçen gün daha tedavi edilebilir bir hastalık haline geliyor. Ancak diğer taraftan da bu gelişmeler, birbirine alternatif oluşturabilecek çeşitli görüntüleme ve tedavi yaklaşımları sunuyor ve bu alternatifler içerisinde en etkili yöntemin seçilmesi büyük önem taşıyor.

Bu çerçevede, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Girişimsel Onkoloji: Multidisipliner Tedavi Yaklaşımı’ toplantısı, Türkiye’nin farklı branşlarından önemli hekimleri bir araya getirerek, bilgilerin güncellenmesine ve yeniliklerin takip edilmesine olanak sağladı.

Girişimsel Onkoloji Derneği ve Bayındır Söğütözü Hastanesi Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Akhan’ın kongre başkanı; Bayındır Söğütözü Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Moray’ın da oturum başkanı olarak yer aldığı toplantı, bu yıl karaciğer kanseri ağırlıklı gerçekleşti.

GİRİŞİMSEL RADYOLOJİK YÖNTEMLER KANSER HASTALIKLARI TEDAVİSİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

‘Girişimsel Onkoloji: Multidisipliner Tedavi Yaklaşımı’ toplantısında 10’dan fazla disiplinden hekimin konuşmacı ve tartışmacı olduğunu aktaran Prof. Dr. Okan Akhan, dünyadaki bilgi birikiminin ve yaklaşımının vaka üzerinden farklı pencerelerden değerlendirilmesi açısından toplantının oldukça önemli olduğunu vurguladı.  Girişimsel onkolojinin,  girişimsel radyolojinin bir kolu olduğunu ve kanser hastalarında yapılan ablatif tedavileri, lökolojinal tedavileri ve palyatif tedavileri kapsadığını belirten Prof. Dr. Okan Akhan,  “Aslında kanser tedavisi geleneksel olarak onkolojik cerrahinin, tıbbi onkolojinin ve radyasyon onkolojisinin alanıydı. Ancak girişimsel radyolojik yöntemler son 20 yıl içerisinde kanser hastalıklarının tedavisinin önemli bir parçası haline geldi.” diye konuştu.

BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİNDE KANSER HASTALARINA YÖNELİK TÜM GİRİŞİMSEL RADYOLOJİK İŞLEMLER UYGULANABİLİYOR

Bayındır Söğütözü Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesinde dünyada yapılan neredeyse tüm işlemlerin yapıldığını belirten Prof. Dr. Okan Akhan sözlerine şöyle devam etti: “Girişimsel onkoloji çerçevesinde düşündüğümüzde karaciğerde, akciğerde, pankreasta, prostatta, böbreklerde, kemikte ve yumuşak dokularda tüm ablasyon işlemlerini değişik ablatif teknikler kullanarak yapıyoruz. Ayrıca, kanser hastalarına yönelik kullandığımız tekniklerin yanı sıra hastaların ihtiyacı olan palyatif bütün tedavileri de yapıyoruz. Örneğin; safra yolu tıkanan hastaların tıkanan safra yolunu stent ile açıyor ya da idrar yollarında çıkan darlıkları tedavi ediyoruz. Onkolojik hasta grubuna uygulanması gereken LIOX’tan kemosaturasyona kadar tüm girişimsel radyolojik işlemlerin uygulandığı ve dünyada yapılan tüm işlemlerin yapıldığı bir merkez olduğumuzun altını çizmek isterim.”

BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ GİRİŞİMSEL ONKOLOJİ MERKEZİ

Bayındır Söğütözü Hastanesi Girişimsel Onkoloji Merkezi, tıbbi onkoloji, onkolojik cerrahi, girişimsel radyoloji, tıbbi patoloji, algoloji ve anestezi uzmanlarının yanı sıra teknolojik altyapısı ile de onkolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde uçtan uca multidisipliner sağlık hizmeti sunuyor.

Metastatik özellik gösteren ve umutsuz olarak değerlendirilen birçok kanser, Bayındır Söğütözü Hastanesi Girişimsel Onkoloji Merkezi’nde multisipliner bakış açısı ile ele alınıyor. Kemosatürasyon, LIOX, geri dönüşümsüz elektroporasyon gibi birçok özel girişimsel radyolojik yöntemin uygulandığı, ileri cerrahi tekniklerin gerçekleştirildiği ve bireyselleştirilmiş medikal onkoloji yöntemlerinin uygulandığı merkezde; tüm tedaviler birbirlerine alternatif değil, birbirlerini tamamlayıcı özellikte sunuluyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19