Ak Parti Manavgat Belediye Başkan A. Adayı Yrd. Doç. Dr Mutlu: Belediye başkanı hakla iç içe olarak sosyal belediyecilik anlayışını genişleterek uygulamak durumundadır. Bunun odak noktasında da insan olmalıdırdedi.
30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için Manavgat Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adaylık başvurusunu Pazartesi günü yapacağını ifade eden İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Mutlu, Manavgat basını ile bir araya gelerek kendini tanıttı.
Değirmen Kafede gerçekleştirilen tanışma toplantısında Ak parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Adayı Yrd. Doç. Dr. Mutlu, yönetişim, sosyal belediyecilik, planlama ve koordinasyon,turizm, istihdam ve köylerin şehirleşmesi konularında açıklamada bulundu. Mutlu:” 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler için Ak Partiden Manavgat Belediye Başkan Aday Adayı olacağım. Burada belediyecilik ve belediye başkanlığı ile ilgili temel yaklaşımlarımı sizinle paylaşmak istiyorum.
Ak Parti Manavgat Belediye başkan adayı henüz belirlenmediği için proje bazında konuşmak uygun olmaz. Ak Parti adına zaten partimizin yetkili kurulları ve Manavgat İlçe Başkanlığı yeri geldiği zaman gerekli açıklamaları yapmaktadır.
Öncelikle gelecek yerel seçimlerin ülkemize ve memleketimiz Manavgat’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özgeçmişimde de görüldüğü gibi yönetimle ilgili okullarda okudum ve bu alanlarda ihtisasımı tamamladım. Bu birikimlerimi değerlendirmek, Manavgat’a hizmet edebilmek için aday adayı olmaya karar verdim” dedi.
Belediye yönetiminde bizim ön plana çıkardığımız kavram yönetişimdir diyerek devam eden Mutlu:” Yönetişim, yönetme eylemini, yöneten ile yönetilenin birlikte yapmasıdır. Yani icraatlarda halkın düşüncesini alarak hareket etmektir. Değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte iletişim olanaklarının artması yönetici konumunda olan kişileri de değişen dünyaya ayak uydurmaya zorlamıştır. Vatandaşa sunulan hizmet kalitesi ve vatandaşın hizmet memnuniyetinin sorgulanması artık daha hızlı ve kolay hale gelmiştir. Dolayısıyla yöneten ve yönetilenin iletişim zenginliği sunulan hizmet zenginliği ile paralellik arz etmektedir.
Belediyecilik alanında da yönetişimin unsurlarından katılım, şeffaflık, hesap verebilirlik, hukukun üstünlüğü gibi kavramları temel alan bir anlayışın karşılıklı işbirliğini ve iletişimi güçlendireceğini düşünmekteyim. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile vatandaşımızın yapılması planlanan yatırımlar konusunda zamanında bilgilendirilmesi, ortaya çıkacak ekonomik fırsatlardan halkın adil bir biçimde yararlanması sağlanacaktır.
Katılımcı belediye anlayışı ile halkın önceliklerinin tespit edilmesi, kaynakların belirlenen önceliklere göre harcanması mümkün olacaktır. Demokratik katılım ile birlikte toplumsal statüsü ne olursa olsun her vatandaşın oturduğu semtte tespit edilecek sorunların bekletilmemesi ve öncelikli çözüm bekleyen yerlerin gündeme alınması söz konusu olabilecektir. Ayrıca halkın karar alma sürecine dahil edilmesi ile belediye kaynaklarının nasıl toplandığı, miktarı ve nerelere harcandığı konusunda bilgi sahibi olunacaktır. Vatandaşın toplanan paralarının nerelere harcandığı konusunda şüphelerinin giderilmesi yeni hizmet alanları için gerekli olabilecek kaynağın sağlanması konusunda da rahatlık sağlayacaktır.”
Yrd. Doç. Dr. Mutlu ayrıca:” Millet olarak en önemli değerimiz çocuklarımız ve ailelerimizdir. Özellikle zararlı alışkanlıklardan çocuklarımızı korumalıyız. Kötü alışkanlıklara çocuklarımızın düşmemesi için diğer kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum ile belediye ortak çalışmalar yapmalıdır ve onlara destek vermelidir.
Belediye başkanı hakla iç içe olarak sosyal belediyecilik anlayışını genişleterek uygulamak durumundadır. Bunun odak noktasında da insan olmalıdır.
Belediyecilik bir planlama ve koordinasyon sürecidir. İyi bir şekilde yapılmış stratejik plan belediye başkanının hamle ve hizmetlerini vaktinde, yerinde ve doğru bütçe ile yapmasını sağlayacaktır.
Yine imar çalışmalarında da planlama çok önem arz etmektedir. Bu planlamaya diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını da dahil etmek gerekmektedir. Eğer bu yapılamaz ise şehir yap-boz tahtasına döner. Planlama hem içeride belediyenin birimleri arasında olmalıdır hem de diğer kurumlar ile yapılmalıdır. Şehir içi trafiği rahatlatmak için projeler geliştirilmelidir.
Belediye başkanı istihdamın artması için alternatif projeler arayışı içinde olmalıdır. Turizmde çalışanların yılın tamamında iş bulabilmeleri için alternatif turizm imkanlarına bakılmalıdır.
Irmak üzerinde köprü sayısısın artırılması, Manavgat’ın ırmak vasıtası deniz ile bütünleştirilmesi gerekmektedir.
Manavgat’ın dağlarında da sağlık turizmi adına faaliyetler yapılabilir, belediye bunları da teşvik etmelidir. Deniz turizminin yanında kültür turizmini de canlandırmalıyız.
Artık köyler Antalya ve Manavgat’ın mahallesi durumuna dönüşmüştür. İmar planı uygun olan köylerin sokaklarının oluşturulmaya başlanması gerekir. Sivrisinek olayını çözebilmeliyiz. Bunun için su, kanalizasyon ve çöp toplama işleri eksiksiz yerine getirilmelidir. Ayrıca köy yolları önem arz etmektedir. Köy yolları iyi olursa insanlar Manavgat şehir merkezine taşınmak istemezler. Bu durum Manavgat’ın imar sorununa da yardımcı olacaktır.
Katı atığın yanında diğer atıklardan da enerji elde etme adına istifade edilebilir. Belediye bio-enerji gibi alternatif enerji konularında teşvik edici olmalıdır. Böylece temiz enerji imkanları doğacaktır” şeklinde konuştu.
AHA ( Manavgat ) Hakan Tankaya
9549,89%1,94
34,47% -0,02
36,21% 0,61
2956,62% -1,61
5031,94% 0,00