MÜZİK-SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası Müzik-Sen; 9.Olağan Genel Kurulu sonrasında yapılan çalışmalar ve son süreç hakkında bilgilendirme metni yayınladı.

Yaşam 27.10.2020 13:53:00 0
MÜZİK-SEN

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası Müzik-Sen; 9.Olağan Genel Kurulu sonrasında yapılan çalışmalar ve son süreç hakkında bilgilendirme metni yayınladı. 

Müzik-Sen'in resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan bilgilendirme metni şu şekilde:

"Müzik-Sen, 9. Olağan Genel Kurulunu 23.08.2020 tarihinde yapmış ve seçilen yönetim mazbatasını 26.08.2020 tarihinde alıp görevine başlamıştır. Bu andan itibaren çalışmalarını hızlandıran yönetim kurulumuz birçok siyasi parti ve yerel yönetimlerden randevu istemiş ve görüşmelerde bulunmuştur. Milletvekillerine, bürokratlara ve basın kuruluşlarına bilgilendirmeler yapılmış, müzisyenlerin sorunları tüm yönleri ile anlatılmıştır.

Çalışmalarımız kesintisiz devam etmekte olup, gerek siyasi partiler, gerekse tüm bu sorunlarımızın muhatapları kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerimiz sürmektedir. Ayrıca diğer sanat iş kolundaki meslek kuruluşları ile de irtibat halinde ve gerektiğinde işbirliği içinde görüşmelerimizi ve fikirlerimizi paylaşmaktayız.

Öte yandan son süreçte üzerinde yoğunlaştığımız, müzik ve sahne sanatçıları için hayati önem taşıyan geriye dönük borçlanma yasası ile elde edilecek emeklilik hakkı, tüm camiamız için çok önem arz etmektedir. Çalışmalarımızı bu yönde hızlandırıp, tasarısı hazırlanan torba yasa içine bu maddenin de eklenmesi için yoğun görüşmeler yürütmekteyiz. Biliyoruz ki, bu yasa meclisten geçtiğinde binlerce sosyal güvencesiz arkadaşımıza bir nebze olsun nefes alma imkanı doğacaktır. Bunu sağlamak içinde görüşme taleplerimize olumlu yanıt veren yetkisi en alttan, en üste tüm kişi ve kurumlarla görüşmelerimize devam edip çalışmalarımızı daha da hızlandırdık.

Tüm bunlar olurken diğer bir yandan ise zaman zaman eleştirilere veya bilgi sahibi olmamanın getirdiği suçlamalara maruz kalıyoruz. Tabii ki bu tarz durumlarla karşılaşacağımızın bilincindeyiz. Ancak süreçten bihaber yapılan bu eleştirileri de belirleyici ve yön verici nitelikte görmemiz mümkün değildir. Zira eleştiri yapılırken öznel ve nesnel koşullar göz ardı edilmemeli, teknik detaylardan habersiz olunmamalıdır. Ayrıca sendika faaliyetleri ve çalışmalarının kişiler ve kurumlar arasında nasıl yürüdüğünün bilgisine de yeterince sahip olunmalıdır. Zira yapıcı olmayan her eleştirinin sonucunda kafası karışabilecek, hak arama mücadelesi ile arasına mesafe koyabilecek arkadaşlarımızın da olabileceği göz ardı edilmemelidir.

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası olarak ciddi işlerle ve sorunlarla uğraşmaktayız. Mücadelemize destek vermek isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Herkesi tek tek arayıp bilgilendirme gibi bir olanağımız maalesef mümkün değildir. Süreç hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkese de tüm iletişim kanallarımız sonuna kadar açıktır.

Tüm müzisyenleri bir kez daha sendikalarına sahip çıkmaya, destek ve üye olmaya çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla."

 

ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler: MÜZİK-' BASIN AÇIKLAMASI
26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00