NECİP FAZIL KÜLTÜR MERKEZİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Mamak Belediyesi, Necip Fazıl Kültür Merkezi?nin kapılarını açtı. Başak Mahallesi?nde inşa edilen ve şiirin ustası Necip Fazıl Kısakürek?in adını taşıyan merkez, görkemli bir törenle açıldı.

25.05.2015 18:08:45 0
NECİP FAZIL KÜLTÜR MERKEZİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Mamak Belediyesi, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nin kapılarını açtı. Başak Mahallesi’nde inşa edilen ve şiirin ustası Necip Fazıl Kısakürek’in adını taşıyan merkez, görkemli bir törenle açıldı. Tesisin açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ve Ak Parti Ankara Milletvekili adayları tarafından kesildi. Sevilen sanatçı Uğur Işılak’ın konser verdiği tesisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Akgül, “Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım” dedi. Açılışın ardından Babacan, Atalay ve Akgül, birlikte merkezi gezerek inceledi.

Mamak’ın nereden nereye geldiğini görüyoruz

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e, Necip Fazıl’ın ismini taşıyan kültür merkezini Mamak’a kazandırdığı için teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Türkiye son 12 yılda her alanda büyük mesafeler katetti. Yalnızca Mamak’taki değişime baktığımızda, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini, Mamak’ın nereden nereye geldiğini hep beraber gördük yaşadık. Çok çalışınca, dürüst çalışınca, bu memleket için çalışınca, millet için çalışınca, ne güzel sonuçlar olduğunu, ne güzel eserlerin oluştuğunu görüyoruz. Mamak bambaşka bir ilçe oldu. Gecekonduları ile sıkıntılı mahalleleri ile bilinen Mamak, bugün en modern şehirciliğin uygulandığı ilçemiz haline geldi. Böyle bir eseri, bu büyüklükte bir eseri, Türkiye’de çok az sayıda şehirde bulursunuz. Bir ilçe belediyesi ve ilçe belediye başkanı olarak, bu şehre, ilçemize bu eseri kazandıran belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Mesut kardeşim Mamak’ı çok değiştirdi

Akgül’ün gecekonduları ile Mamak’ı çok değiştirdiğini vurgulayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da, Mamak’a hizmetlerinden dolayı  Akgül’e teşekkür ederek, “Şehirlerimiz ne kadar değişti, Ankara’da en çok değişim geçiren ilçemiz Mamak. Mamak’ın değişmesi çok zordu. Çok kötü bir şehirleşmesi vardı. Gecekondu dolu bir ilçemizdi ve Mesut Bey kardeşim, Ak Parti iktidarının şehirciliğe verdiği destekle birlikte Mamak’ı çok değiştirdi” dedi. Kendisinin de bir Ankaralı olduğunu belirten Atalay, “Bugün bu eserleri gördüğümde çok mutlu oldum. Belediyemizin bir başarısını kutlamanın yanı sıra büyük Üstad Necip Fazıl’ın adını taşıdığı için bugün buradayım. Üstada layık muhteşem bir eser inşa edilmiş” dedi. Eski Türkiye’de Necip Fazıl Kısakürek’in acı çekerek yaşadığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, “Yeni Türkiye’yi kuran kadrolar işte bu ocaklarda yetişmişlerdir. Büyük Doğu’yla, üstadın yazılarıyla, şiirleriyle yetişmişlerdir. Belediye Başkanımıza ve belediye meclisine büyük üstadı andıkları ve bu eseri ona ithaf ettikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ak Parti iktidarı ile başlayan hizmet yarışının birer eseri

Mayıs ayını Mamak’ta açılış ayı ilan ettiklerini ve her hafta bir açılış gerçekleştirdiklerini belirten Akgül, “Yeni Türkiye’de Ak Belediyeciliğin en güzel örneklerini Mamaklılara kazandıracağımızın sözünü vermiştik. Geçen beş yılda bunun en güzel örneklerini sizlerle paylaştık, bu dönemde kaldığımız yerden aynı şekilde devam ediyoruz. Bu konuda en büyük destek ve en önemli güçlerden birisi hükümetimizin destekleriydi. En büyük mutluluğumuzda bu eserlerden faydalanan, vatandaşlarımızı görmek. Spor salonlarından, yüzme havuzuna, şehir stadından kapalı pazaryerlerine, aile merkezlerine kadar birçok eserin yapımı Ak Parti iktidarı ile başlayan hizmet yarışının birer eseridir “dedi.

Dev tesis

Açılış töreni Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibinin Van yöresi oyunları ile başladı. 12 bin metrekarelik dev proje alanına sahip tesiste, kültür merkezi, aile merkezi, kreş, iki adet düğün salonu, 370 kişilik nikah salonu, 500 kişilik konferans salonu, sergi salonları, havuzlu meydan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan okul öncesi eğitim merkezi ve çim amfi bulunuyor. İçerisinde kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği, sergilerin açılabileceği, kursların düzenlenebileceği salonların yer aldığı tesis modern ve nezih bir mekan olarak Mamaklılara hizmet verecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04