NEDİM KAYA MARDİNDER BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

Mardinliler Derneğinin yapılan yönetim kurulu toplantısından İstifa ve kongre kararı çıktı.

10.03.2017 08:57:33 0
NEDİM KAYA MARDİNDER BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

Merkezi  İstanbul Bahçelievler’de  bulunan  bulunan Mardinliler Derneğinin yapılan yönetim kurulu toplantısından İstifa ve kongre kararı çıktı.10 yıldır Mardinliler Dernek  başkanlığını sürdüren Fuat BODUR ‘un başkanlığında toplanan Yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun  Başkan Fuat BODUR’dan istifa etmesini istediği, baskılara karşı koyamayan BODUR’un istifa ettiği bildirildi.

 

Kısa adı MARDİNDER olan Mardinliler Derneği’ninNisan Ayı içinde Olağan genel kurul yapılması kararının da çıktığı yönetim kurulu toplantısında Başkan adaylığını daha önce açıklayan İş adamı  Nedim KAYA  Kongreye kadar geçici yönetim kurulu başkanlığına getirildi.Başkan seçildikten sonra ilk açıklaması yapan Nedim KAYA  “Mardin’e ve Mardinlilere hizmet edebilmek için ve daha önce açıkladığımız projeleri  yapmamız için artık hiçbir engelimiz kalmadı.Kongreye tek liste olarak girmek ve birlik beraberlik içerisinde Mardinimize  hizmet etmek en büyük arzumuzdu inşallah bunuda gerçekleştireceğiz. Bu hizmet mücadelesinde bizlere detek olan bütün Mardinli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum “ dedi.

 

ARTUKLU HABER SORUMLU HABER MÜDÜRÜ  İsmail DİNÇEL Nedim Kaya'ya bir Mardin fotoğrafı hediye ederek MARDİNDER Başkanlığına getirilmesini kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.

 

Nedim KAYA  1969’da Mardin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mardin’de Lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1990 -1992 yılları arasında Mardin Spor Başkanlığı yaptı.

 

Mardin Artuklu ilçesine bağlı Kabala beldesinde kendi imkanlarıyla 3000 kişilik 3 katlı camii külliyesi yaptırmıştır.Caminin açılışını dönemin  Başbakanı Ahmet Davutoğlu 27 Mayıs 2015'te yapmıştır. Mardin’e 100 yataklı bütik otelde yaptıran Nedim KAYA, Kurucusu olduğu Kaya Şirketler Grubunun Başkanlığını yapmaktadır. KAYA ŞİRKETLER GURUBU Kuyumculuk, Döviz, Bijuteri, Turizm ve Seyahat, İthalat ve İhracat üzerinde faaliyet göstermektedir.

 

Nedim KAYA Halen bir çok sivill toplum kuruluşunun yönetiminde yer almakla beraber  MARDİNFED GNL BŞK. YRD VE MARİŞ  BŞK YRD. görevlerinide sürdürmektedir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

HABER:BEDİRHAN DİNÇEL


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00