Kırşehir?den çıkarak tüm Türkiye?nin gönlüne giren ünlü Halk Ozan?ı Neşet Ertaş ölümünün 3?üncü yıldönümünde Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi?nde anıldı.
Kırşehir’den çıkarak tüm Türkiye’nin gönlüne giren ünlü Halk Ozan’ı Neşet Ertaş ölümünün 3’üncü yıldönümünde Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde anıldı.
Kırşehirli Dernekler Federasyonu tarafından Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Neşet Ertaş Destanı” konser programına Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Bilal Aslan, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, çok sayıda bürokrat ve Kırşehirliler katıldı.
Salon Neşet türküleriyle inledi
2 Bin kişilik salonun hınca hınç dolduğu gecede Hamoy Halk Müziği Topluluğunun yorumladığı birbirinden güzel türküler salonu inletti.
Gecede Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, demokratik kitle örgütlerine ve hemşeri derneklerine verdiği destekler sebebiyle “Sivil Toplumun Abisi” diye anılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Devlet sanatçılığı yerine Neşet Usta
Neşet Ertaş’ın sınırların ötesine geçebilen ve herkesin duygularına tercüman olmayı başarabilmiş bir gönül adamı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Devlet sanatçılığı unvanı yerine halkın kendisine verdiği Neşet Usta, Neşet Baba unvanını tercih etmiş, halkı ve toprağı ile bağını hiç koparmamış olan ozanımızı saygı ve özlemle anıyorum” dedi.
Yaşar “Neşet Usta’nın hayatına yakından baktığımızda da o içli türkülerin, acılı bozlakların nasıl doğduğunun ipuçlarını da elde ediyoruz. Yokluk ve yoksulluk ile gurbette geçen hayatında mütevazılığı ve insan sevgisi hepimizin yüreğinde izler bırakıyor. Hepimiz bir gün gideceğiz geriye sadece yaptıklarımız ve iyiliklerimiz kalacak. Büyük usta, zamanın ötesinde bu kubbede hoş bir seda bırakan, ölümün kapısından geçerek Dost’un Bahçasına erişmiştir. Ondan geriye derin manalar içeren türküleri yadigâr kaldı. Karacaoğlan, Yunus Emre, Âşık Veysel gibi bu topraklarda doğmuş, bu topraklara eserleriyle kazınmış ve bu topraklara gömülmüş Neşet Ertaş’ın da sözleri ve sazı binlerce yıl söylenmeye, devam edecektir” diye konuştu.
Ertaş’ı anmak yetmez, onu Türküleriyle anlamakta gerekiyor
,
Federasyon Başkanı Gökçınar da “Neşet Ertaş Kırşehir’de doğmuş bir sanatçı olmasına rağmen Türkiye genelinde bütün vatandaşlarımızın gönlünde taht kurmuş ve Türk halk müziğine çok önemli eserler katmış değerli bir ozanımızdır. Böylesine önemli bir değeri gelecek nesillere taşımak bizlerin görevidir. Neşet Ertaş’ın türkülerinden öğrenecek daha çok şeyimiz olduğuna inanıyorum. Sadece Neşet Ertaş’ı anmak değil, onu türküleriyle anlamakta gerekiyor. Türkiye’de bir Neşet Ertaş destanı yazılmıştır. Bu destanı sonsuza kadar sürüklemekte bizlerin ve gelecek nesillerimizin elindedir” dedi.
Türkülerin hep bir ağızdan söylendiği gece yüzlerde buruk bir tebessümle son buldu.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55