Tarih: 08.03.2020 12:56

Nesiller Boyu Esitlik Sergisi Ortakoy`de

Facebook Twitter Linked-in

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Ortaköy, Kethüda Hamamında açılan Türkiye’de Nesiller Boyu Eşitlik Sergisi İstanbulluları kendi hikayelerini paylaşmaya davet ediyor.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin, Beşiktaş Belediyesinin desteği ile hazırladığı, Türkiye’de Nesiller Boyu Eşitlik interaktif sergisi 11 Mart’a kadar İstanbulluları sergiyi kendi hikayeleri ile tamamlamaya davet ediyor. 7 Mart Cumartesi günü Gupse Özay, Canan Arın gibi alanında öncü isimlerin de katıldığı Pecha Kucha etkinliği ile açılışı yapılan sergi, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin 100 yılı aşan serüvenini ortaya koyuyor. 1843’ten 2020’ye kadar Türkiye’de kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin mihenk taşlarını ziyaretçilerle buluşturan sergi, 1869’da yayın hayatına başlayan ilk kadın dergisi, 1993’te seçilen ilk kadın başbakan, 2011’de imzalanan İstanbul Sözleşmesi gibi bilgileri bir araya getiriyor. 

 

Kendi hikayeni paylaş

 

Osmanlı’dan bu yana kadın hakları alanında elde edilen kazanımları kronolojik bir sırada ortaya koyan interaktif sergi, ziyaretçileri sergiyi tamamlamaya davet ediyor. Kadın, erkek, kız ve oğlan çocuğu, sergiye gelen herkesin kendi hikayelerini paylaşmaları için boş bir alanın bırakıldığı sergi panelleri üzerine ziyaretçiler kendi eşitlik yolculuklarına dair anılarını yerleştiriyor. Bu yolculuklarında kendilerine eşlik eden objeler, anılar, fotoğraf ya da hatıralarını iliştirebileceği sergi 11 Mart Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

 

Nesiller Boyu Eşitlik

Kadın ve kız çocuklarının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için bir dönüm noktası olan 2020 senesi boyunca Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Nesiller Boyu Eşitlik Kampanyası kapsamında tüm nesilleri ortak umut olan eşit bir geleceğe ulaşmak için birlikte hareket etmeye davet ediyor. Kadın hakları alanında gelmiş geçmiş en vizyoner yol haritasını çizen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformunun 25. yıldönümü olan bu sene süresince tüm  dünyada farklı nesiller, coğrafyalar, kültürlerden gelen kadın ve erkeklerin bir arada toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmak için yol haritası çizeceği etkinlikler düzenlenecek.

 

“Toplumsal cinsiyet eşitliği sadece kadınların değil tüm dünyanın yararına”

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında açıklama yapan Birleşmiş Milletler Kadın Birimi İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka basın duyurusunda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sadece kadın ve kız çocukları için değil herkes için daha adil bir dünya yaratacağını belirtiyor, “Nesiller Boyu Eşitlik kampanyası her nesilden kadının sorunlarını gün yüzüne çıkarıyor, genç ve kıdemlileri merkeze alarak geçmişte ve günümüzde yaşananları masa üstüne taşıyor. Şu an eşit bir dünya yok ve dünya kadınları gelecek hakkında kaygılı. Kadınlar değişim için sabırsız. Değişim ümidi ise yılların biriktirdikleri ile gittikçe artıyor.”

 

Her yaştan kadın, erkek, kız ve oğlan çocuğunun anılarını, hikayelerini, deneyimlerini ve beklentilerini paylaşabileceği Türkiye’de Nesiller Boyu Eşitlik Sergisinin İstanbul’dan sonra Anadolu’da farklı illeri ziyaret etmesi ve 2020 sonunda Türkiye’nin farklı köşelerinden toplumsal cinsiyet anılarının toplanmış olması hedefleniyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 

 
 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —