Nevaf Kılıç, "insanlığa, ülkemize faydalı olmak istiyoruz"

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç,tüm, insanlığın daha müreffeh, daha refah, barış ve huzur dolu bir dünyada yaşaması için çalıştıklarını söyledi.

Gündem 2.06.2016 12:35:59 0
Nevaf Kılıç,

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç,tüm, insanlığın daha müreffeh, daha refah, barış ve huzur dolu bir dünyada yaşaması için çalıştıklarını söyledi.

Nevaf Kılıç,TISİAD'ın Türkiye'nin gücüne güç kattığına vurgu yaptı.Kılıç, "Dünyanın ilk on ekonomisi olma yolunda hızlı ve sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye’nin gücüne güç katmak amacıyla yola çıkan TISİAD, kısa sürede uzun mesafe kat etti.Tüm, insanlığın daha müreffeh, daha refah, barış ve huzur dolu bir dünyada yaşaması dileğimizdir" dedi.

IRAK'IN İNŞASINDA TÜRK İŞADAMLARI HARİKALAR YARATIYOR

Nevaf Kılıç, Irak’ın yeniden inşasında Türk işadamlarının adeta harikalar yarattığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Kardeşlik bağlarımızın yanı sıra, en önemli ticari partnerlerimizden biri olan Irak, daha iyi bir gelecek için şekillendiği son yıllarda aynı zamanda yeniden inşa edilmektedir. Bu süreçte ülkemizin Irak’a siyasi ve ekonomik katkısı ise büyük olmuştur.Bu katkı hükümetimizin başarılı çalışmaları ile günden güne artarken, Irak’ın yeniden inşasında Türk işadamları adeta harikalar yaratmaktadır."

IRAKLA BAĞLARIMIZ GÜÇLENDİRİLMELİ

Kılıç, Irak'ın bakir bir pazar olduğunu belirtti.Dünyanın ilgisini çekmeye devam eden Irak’ın siyasi, ekonomik, coğrafi açıdan stratejik açıdan büyük önem taşıdığını ifade eden Nevaf Kılıç, "Tüm dünyanın pay almak istediği bu gelişimde payımızı kaybetmemek, aksine arttırmak için avantajlarımızı iyi değerlendirmeli, bağlarımızı güçlendirmeliyiz.Halen bakir bir pazar olup, dünyanın ilgisini çekmeye devam eden Irak’ın siyasi, ekonomik, coğrafi açıdan stratejik açıdan büyük önem taşıdığı da unutulmaması gereken bir gerçek.

İşte TISİAD’da bu gerçeğin bilinciyle Türkiye ile Irak arasında güçlü bir köprü kurma çabasındadır. Irak’ın genelinde etkin olunması, Irak sermayesinin ülkemize çekilmesi ve Irak’ta iş yapmak isteyen Türk işadamlarına yol gösterilmesi yolunda ise, “Irak bizim uzmanlık alanımız” sloganımızın doğrulunu ispatlarcasına önemli başarılara imza atmayı hedefliyoruz.

Ticaret dostluğu geliştirir anlayışı ile de bin yıllık kardeşliğimizi pekiştirmek için gece gündüz demeden, özveri ve fedakarlık ile çalışacağız." şeklinde konuştu.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSIPMERSİN

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00