NORMAL DOĞAN BEBEKLER DAHA MUTLU OLUYOR!

OP. DR. SABAHAT TURAN KADINLARA ‘'DOĞAL DOĞUMU'' ANLATTI

Sağlık 11.03.2014 11:26:18 0
NORMAL DOĞAN BEBEKLER DAHA MUTLU OLUYOR!
Lokman Hekim Etlik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sebahat Turan, ‘’Doğal doğum anne ile bebek arasındaki bağı güçlendiriyor ve böylece bebekler daha mutlu, daha neşeli bir yaşam sürüyor’’ dedi.
Op. Dr. Sebahat Turan, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Doğal Doğum’ konulu bir seminer verdi. Psikologların da konuşmacı olarak katıldığı seminerde hanımlara doğal doğumun mucizeleri anlatıldı.
Op. Dr. Sabahat Turan, seminerde yaptığı konuşmada, doğal doğumun bebek ile anne arasındaki bağı güçlendirdiğini ve doğal doğum sayesinde bebeklerin daha mutlu, daha neşeli bir yaşam sürdürdüklerini belirtti.
‘’Hamile bayanların en çok korktuğu şey doğal doğum’’ diyen Dr. Turan, bu korkunun yenilmesinde hanımlara en büyük desteği eşlerinin vermesi gerektiğini ve doğum korkusunun aileleri sezeryan doğuma yönelttiğini söyledi. İnternet üzerinden edinilen yanlış bilgilerin aileleri doğal doğumdan daha da uzaklaştırdığını ayrıca sezeryan doğumun hem özel hem de kamu hastanelerinde daha çok tercih edildiğine değindi.  
Anne adaylarına doğal doğumu tavsiye eden Op. Dr. Sebahat Turan, ‘’Keşkesiz bir doğum için doğal doğumu seçin’’ önerisinde bulundu.
Lokman Hekim Etlik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sebahat Turan, seminer sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04