Tarih: 18.01.2022 12:34

NSA, eğitim programlarıyla yeni nesil siber liderler yetiştirmeyi hedefliyor

Facebook Twitter Linked-in

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA, siber güvenlik eğitim programlarıyla yeni nesil siber liderler yetiştirmeyi hedefliyor. Eğitim programlarında kurumun gelecekte istihdam etmeyi planladığı personelin siber bilgisini arttırmaya yönelik içerikler yer alıyor.

 

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı / Merkezi Güvenlik Servisi’ne bağlı Ulusal Kriptoloji Okulu, siber eğitim programlarına erişimi genişletiyor. Okulun Eğitim, İnovasyon ve Sosyal Destek Merkezi’nin ilköğretim, ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki pek çok siber programında eğitim alan öğrencileri mevcut. 

 

Ajans, kurulu programlarında büyük ilerleme kaydederken ABD’de yetersiz hizmet alan bölgelere siber eğitim ulaştırmak için hala büyük bir çaba sarf ediyor.

 

HEDEF, İHTİYAÇ OLAN BÖLGELERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ VERMEK

K-12 siber eğitim misyon şefi Ashley Greeley, ABD’de halihazırda K-12 siber güvenlik eğitiminin çok iyi düzeyde verildiği bazı bölgeler olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Bunlar tipik olarak ordunun veya federal hükümetin güçlü bir varlığa sahip olduğu coğrafi bölgeler. Ancak orta batı eyaletlerimizde, daha kırsal alanlarda ve kentsel ortamlarda hala yapacak çok işimiz var. Şu anda hedeflerimiz bunlar. Durumları nasıl olursa olsun, öğrencilerin bu eğitimlere erişebildiğinden emin olmak istiyoruz.”

 

NSA’nın en büyük siber güvenlik eğitim programı olan Ulusal Siber Güvenlik Akademik Mükemmellik Merkezleri (NCAE-C), 335 üniversite, kolej ve topluluk kolejini (meslek okulları) içeriyor. Ajansa göre, NSA, ABD ulusal altyapısındaki güvenlik açıklarını azaltacak siber güvenlik uzmanları yetiştirmeyi taahhüt eden okulları NCAE-C ünvanı ile ödüllendiriyor. Ajans, programı yürütmek için İç Güvenlik Bakanlığı’nın Siber Güvenlik Altyapısı Güvenlik Ajansı ve FBI ile federal düzeyde ortaklaşa çalışıyor.

 

Okullar, Siber Savunma, Siber Araştırma veya Siber Operasyonlarda Akademik Mükemmellik Merkezi olduklarına dair bir şartnameye sahip oluyorlar. Bu tür koşullar kurumların Savunma Bakanlığı Siber Güvenlik Burs Programı (DoD CySP) gibi hibeler için rekabet etmelerine yol açıyor. Okullar ayrıca Ulusal Bilim Vakfı’nın (NSF) Hizmet Bursu programının bir parçası olmak için de başvuruda bulunabiliyorlar.

Siber güvenlik eğitimini K-12 düzeyinde artırmak için hibe alan NCAE-C’nin belirlediği kurumlarla birlikte çalışan Greeley şöyle diyor: “Örneğin, 2020 mali yılında, Alabama Üniversitesi, Huntsville ve Illinois ’Moraine Valley Community College’a, Yeni Nesle Yatırım Yapan Bölgeler anlamına gelen RING adlı bir projeye başlamak üzere hibe verildi. Bu iki kurum ve akademik ortakları Alabama ve Tennessee’deki lise öğrencileri için çevrimiçi bir siber güvenlik kursu geliştirdi. Nihayetinde RING’in amacı, öğrencileri hem siber güvenlik içeriğinden hem de siber güvenlik kariyerlerinden haberdar etmektir.” 

RING’in ilk başarısı göz önüne alındığında, NSA ortaokul öğrencileri için kaynak geliştirmek üzere program hibelerini artırdı. “Siber Güvenliğin ders olarak tanınması için çalışan eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışan kurumlarımız var” diyen Greeley. “Ayrıca, ortaokul ve lise öğretmenleriyle, kendi bölgelerinde siber güvenliği öğretmelerini sağlamak için çalışan kurumlarımız da var. Çok şey oluyor ve gerçekten heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

NCAE-C başlığı altında faaliyet gösterme süreci henüz tamamlanmamış okullar için Savunma Bakanlığı üniversite düzeyindeki öğrencilere burs ve staj imkanı sunuyor. Greeley, “Savunma Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş tam zamanlı istihdam etmek üzere öğrencileri seçer ve öğrenciler üniversite kariyerleri boyunca desteklenir. Ayrıca Teşkilat bünyesinde staj yapma fırsatına sahip oluyorlar. Buna karşılık öğrenci, burs aldığı her yıl için en az bir yıl Savunma Bakanlığı’nda çalışmayı kabul ediyor.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

KAYNAK;SİBER BÜLTEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —