NÜFUS PERSONELİ,ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRME BEKLİYOR!

Nüfus Personelleri,İş Yükünün ve Sorumluluklarının yeni yasa ile daha da artacağını belirterek,yasada Nüfus Personellerinin ve yıllardır yetkililerce söz verilen ve gerçekleşmeyen özlük haklarında iyileştirme yapılmasını istiyor.

18.12.2015 12:20:36 0
NÜFUS PERSONELİ,ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRME BEKLİYOR!

Nüfus Personelleri,İş Yükünün ve Sorumluluklarının yeni yasa ile daha da artacağını belirterek,yasada  Nüfus Personellerinin  ve  yıllardır yetkililerce söz verilen ve  gerçekleşmeyen  özlük haklarında iyileştirme yapılmasını istiyor.

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa ile Akıllı Kimlik,Yeni Ehliyetler ve Pasaport işlemlerini yapacak olan Nüfus Personelleri,İş Yükünün ve Sorumluluklarının artacağını belirterek,Aynı yasa ile Nüfus Personellerinin çok kötü durumda bulunan ve yıllardır yetkililerce söz verildiği halde bir türlü düzenleme yapılmayan  özlük haklarında iyileştirme yapılmasını istiyor.

Nüfus müdürlüklerinde görev yapan memurlar, çalışma ortamından ve yaptıkları işlerden kaynaklanan sıkıntıların, yeni kimliklerin düzenlenmesi,yeni Ehliyetlerin ve Pasaport verilmesi işlemlerinin  arefesinde çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.
Nüfus memurları , yürüttükleri işlerden ve çalışma koşullarından kaynaklanan çok sayıda sorunun, yeni kimlik sistemine geçiş  ve yeni ehliyetler ile pasaport verilmesi işlemlerine geçiş aşamasında çözüme kavuşturulmasının daha iyi hizmet vermelerini ve yeni projelerden yeni sorumluluklardan alınlarının akıyla çıkmalarını sağlayacağını ifade etmektedirler.

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarıya göre ehliyet ve pasaport gibi belgeler,de nüfus müdürlüklerinden alınacak.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, elektronik kimlik kartının ülke çapında yaygınlaştırılmasına ilişkin çalışmaları da yürütecek olan Nüfus Personelinin bu görevleri layıkıyla  yürütebilmeleri için özlük haklarının da Bu yasa ile yeniden düzenlenerek iyileştirilmesini isteyen Nüfus Personeli,Gerek iş yüklerinin gerek se sorumluluklarının artması nedeniyle bu iş yükünü kaldıracak,düzenlemelerin de mutlaka yapılması gerektiğini  belirtiyorlar.

Nüfus Personelleri,Yıllardır kar,kış demeden,mesai mefhumu tanımadan,Hafta sonları dahi çalışarak hizmet verdiklerini ama Yetkililer tarafından söz verilmesine rağmen bugüne kadar, özlük haklarının düzeltilmediğini belirterek,Bu Mağduriyetlerinin ivedi olarak düzeltilmesini ve Mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07