NÜFUS VEVATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN 'SURİYELİLERE VATANDAŞLIK'AÇIKLAMASI
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bazı basın ve sosyal medyada yer alan “seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi” şeklinde gerçeği yansıtmayan iddialara ilişkin basın açıklaması yaptı.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bazı basın ve sosyal medyada yer alan “seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi” şeklinde gerçeği yansıtmayan iddialara ilişkin basın açıklaması yaptı.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
‘’Bazı basın ve sosyal medyada yer alan “seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi” şeklinde gerçeği yansıtmayan iddialara ilişkin kamuoyu duyurumuz
‘’Günümüz itibariyle,125bin563'ü 18 yaş ve üzeri,96.108'i çocuk olmak üzere toplam 221 bin 672 Suriyeli Türk vatandaşlığını kazanmıştır.
Bilindiği üzere bir kişinin doğum yerinin yurt dışı olması kişinin yabancı olduğu anlamına gelmediği gibi Türk vatandaşlığını kazandığı anlamına da gelmemektedir. Yani vatandaşlık kazananların dışında kalan bu kişiler ,yurt dışında doğan ve Anne /veya babası Babası Türk vatandaşı olan,(Doğumla Tük Vatandaşı olan) vatandaşlarımızdır. Bu kapsamda nufüs kütüklerinde kayıtlı (vayandaşlık kazananlar dahil) doğum yeri Suriye olan 18 yaş ve üzeri 163.044 kişi bulunmaktadır.
Tekrar hatırlatmakta fayda var ki; Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından Genel Müdürlüğümüzden elde edilen ham verilerle birlikte 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkında kanunun 7.inci ve 8.inci maddelerinde belirtilen hususlara göre diğer kurumlardan aldığı veriler (Silah altında bulunanlar, Askeri Öğrenciler,Kısıtlılar ,Kamu Hizmetinden yasaklı olanlar)düzenlenerek seçmen kütüğü oluşturulmakta ve bu ham veriler YSK tarafından siyasi partilerle paylaşılmaktadır''Denildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER;ABDULLAH ORTAÇ
-
1
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
2
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
3
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
4
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
5
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
6
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
7
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
8
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
9
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
10
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
11
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



