NUMAN KURTULMUŞ,MARDİN`E DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü`nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Mardin 1.02.2016 21:45:51 0
NUMAN KURTULMUŞ,MARDİN`E DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıklayacağı yeni güvenlik yapılanmasına ilişkin bilgi verebilir misiniz?" sorusu üzerine Kurtulmuş, Terörle Mücadele Master Eylem Planı'nın terörle mücadelenin ekonomik ve sosyal boyutu olduğunu vurguladı.

"Terörle mücadele arızi bir durumdur. Terör örgütünün elinden silahları alıp bunu da birileri istismar etmesin. Yani bu ilanihaye devam etmez" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Terör örgütü tamamiyle etkisiz hale getirildikten sonra bu bölgede yaşanan bütün olumsuzlukların telafi edilmesi, o bölgede yaşayan kardeşlerimizin maddi ve manevi zararlarının karşılanması ve bölgede güçlü bir şekilde yeniden bir bahar havası içinde inşallah el ele ekonomik sosyal kalkınmayı sağlayabilecek tedbirlerin ele alınması. Bu konu benim koordinasyonumda sayın Başbakanımızın görevlendirmesiyle çalışmaları sürdürüyoruz. Önce ilgili bakan arkadaşlarımızla iki toplantı yaptık. Arkasından ilgili güvenlik birimleriyle bir toplantı yaptık ve mesele son noktasına getirildi.

Bu cuma günü Mardin'de yapılacak ziyaret sırasında Başbakanımız terörle mücadelenin ekonomik ve sosyal boyutlarını kapsayan bu eylem planını teferruatlı olarak halkımızla paylaşacak. Çok kısa süre içinde terörü bitireceğiz. Yani parantezi kapatacağız. Hem de bu süre içinde halkımızın karşı karşıya kaldığı zararların hepsini telafi edecek çok hızlı bir restorasyon sürecini yapacağız. Bunun içinde esnaf ve sanatkarın karşılaştıklarının, binaların, şehirlerin telafi edilmesi, sivil toplumun, çarşının, esnafın, sanatkarın yeniden ciddi bir şekilde güvenlik içinde günlük hayata dönmesini sağlayacak tedbirleri alacağız. En kısa zamanda bölge, bu terör örgütlerinin ortaya çıkardığı ağır tahribatın faturasını bir kenara bırakıp yoluna devam edecek."Açıklamasında bulundu.

 

 

 


40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,80%-0,03
  • DOLAR

    32,92% 0,10
  • EURO

    35,34% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2468,12% -0,03
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00