NUSAYBİN BELEDİYESİ PAZAR YERLERİ GİRİŞLERİNDE VATANDAŞLARA MASKE VE ELDİVEN DAĞITTI

Nusaybin Belediyesin e bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinin giriş ve çıkışını koronavirüsle mücadele kapsamında kontrol altına alarak vatandaşların ateşini ölçüp eldiven ve maske dağıtarak, el dezenfektanıyla ellerini dezenfekte etmeleri iste

17.04.2020 10:02:18 0
NUSAYBİN BELEDİYESİ   PAZAR YERLERİ GİRİŞLERİNDE VATANDAŞLARA MASKE VE ELDİVEN DAĞITTI

Nusaybin Belediyesin e bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinin giriş ve çıkışını koronavirüsle mücadele kapsamında kontrol altına alarak vatandaşların ateşini ölçüp eldiven ve maske dağıtarak, el dezenfektanıyla ellerini dezenfekte etmeleri istendi.

 

Koronavirüse karşı mücadele çalışmalarını sürdüren Belediyesi  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burak ERYILMAZ’ın da katılımıyla birlikte pazar yerlerinde denetimlerde bulundu.

 

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs ile mücadele amacıyla yayımladığı genelgeye göre denetimlerini sıklaştıran Belediyemize bağlı Zabıta ekipleri, pazar yerlerine maskesiz ve eldivensiz girişlere izin vermedi. İlçemizdeki pazar yerinde girişleri ve çıkışları kontrol altına alan ekipler, alışverişe gelenlerin tek tek ateşini ölçtü. Sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik de denetimler yapan Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, zaman zaman kimlik kontrolü gerçekleştirdi. Ayrıca pazar girişlerine dezenfektan yerleştirilerek, vatandaşların girişlerde öncelikle ellerini dezenfekte etmeleri istendi.

 

Vatandaşlara sosyal mesafeye uymaları için ikazlarda bulunan ekiplerimiz, pazar esnafının da maske ile eldiven takmaları ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

 

Hastalık riskine karşı mücadelede vatandaşların ve esnafın sağlık güvenliğini ön planda tuttuklarını dile getiren Nusaybin Belediyesi  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burak ERYILMAZ : “Alışveriş yapan vatandaşlarımıza ve esnafımıza da pazar girişlerinde ücretsiz maske ve eldiven dağıtarak koronavirüse karşı aldığımız tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Bizler kurum olarak üzerimize düşen çalışmaları yerine getirirken, hemşehrilerimiz de aynı duyarlılığı göstererek, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun uyarılarına harfiyen riayet etmelerini rica ediyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87