Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlüğünde Nusaybin’de eğitici eğitimini gerçekleştirdi.
Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan TAP Derneği, Nusaybin’de yaptığı eğitici eğitimi ile öğretmenleri atık pil konusunda bilinçlendirdi. Eğitime öğretmenlerin yanı sıra kamu kurumlarından da temsilciler katıldı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi desteği ve koordinasyonu ile Nusaybin belediyesi Mitani Kültür Merkezi’nde yapılan eğitimde TAP Derneği Atık Pil Uzmanı Çevre Mühendisi Hatice Yıldız, şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve edinilen tecrübeler ile atık pil toplama hususunda en çok verimin okullardan alındığını belirtti. Atık pillerin toplanmasında sürekliliğin sağlanması için ilk önce eğiticilerin eğitilmesi gerektiğini söyledi.
Atık pil bilincinin eğiticilerden öğrencilere aktarılacağını ve yayılacağını vurgulayan Yıldız, katılımcılarla atık pil konusunda hazırlanmış bir sunum paylaştı. Sunumun ardından soru, cevap kısmında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Doğanın pili bitmesin…
Pilin doğaya bırakılması halinde çevreye ve yer altı sularını kirletebileceğini belirten TAP Derneği Atık Pil Uzmanı Çevre Mühendisi Hatice Yıldız Türkiye’de atık pillerin ayrı toplanması konusundaki bilincin her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini, toplanan tek kullanımlık pillerin bertaraf edilmek üzere uygun şartlarda depolandığını, şarj edilebilir pillerin ise geri dönüşüme yollandığını sözlerine ekledi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN