Nusaybin?de DİKA`dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

DİKA Ajansı ile Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği kapsamında Nusaybin?de ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi? gerçekleştirildi.

Mardin 22.10.2018 15:48:37 0
Nusaybin?de DİKA`dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

DİKA Ajansı  ile Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği kapsamında Nusaybin’de “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirildi.

 

DİKA Ajansının  organize ettiği eğitim Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından otuz kişilik katılımcı grubuna verildi. Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen eğitim dört gün sürdü.

 

Eğitim konuları dört ana başlıktan oluşmaktadır. Bunlardan ilki girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme egzersizleridir. İkincisi iş planı kavramı ve öğeleri olan pazar araştırma, pazarlama, üretim, yönetim ve finansal planlardır. Üçüncüsü iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmalarıdır. Dördüncüsü iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlardır. Bu eğitim konularına 80 oranında devam eden katılımcılar “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Belgesi” almaya hak kazanırlar.

 

DİKA Ajansı  Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bölgemizde gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleyip iş hayatında bulunan tüm detayları anlatmak, başarılı bir şekilde iş kurmaları için iş planı yapmalarını sağlamak amacındayız. Genç girişimcilerin kurdukları işte para kazanırken ekonomiye de canlılık katmalarını istiyoruz. Ajans olarak bundan sonrada genç girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Genel Sekreterimiz Avrupa’daki girişimci yaşının 23-25 yaş aralığında seyrettiğini, ülkemizde ise girişimcilik yaşı ortalamasının 35 olduğunu belirterek bunu 30’un altına çekmeyi hedeflediklerini ifade etti.


Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar “KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı” kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerdir. Yeni girişimci desteği ile girişimcilere 50 Bin TL hibe ve 100 Bin TL geri ödemeli faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 Bin TL’ye kadar mali destek sağlanabilmektedir.

 

Özellikle 18-29 yaş arası genç girişimcilerin bu eğitimler sonucunda iş kurmaları ve bu işi sağlıklı bir şekilde yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerinde bilinçli ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır. Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla KOSGEB ile geliştirilen iş birliği kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmektedir.

 

Bu eğitimlerle ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması sağlanacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07