Nusaybin`de Suriye sınırına sıfır noktasında Sosyal Sirk Festivali

Nusaybin ve Mardin?den çok güzel haberler var. Suriye sınırına sıfır noktada Sosyal Sirk Festivali gerçekleşecek. Bu yıl yine 2000?in üzerinde Nusaybinli, Suriyeli, Mardinli ve Iraklı çocuk sirk atölyelerine katılacak.

Mardin 15.09.2017 14:52:27 0
Nusaybin`de Suriye sınırına sıfır noktasında Sosyal Sirk Festivali

Nusaybin ve Mardin’den çok güzel haberler var. Suriye sınırına sıfır noktada Sosyal Sirk Festivali gerçekleşecek. Bu yıl yine 2000’in üzerinde Nusaybinli, Suriyeli, Mardinli ve Iraklı çocuk sirk atölyelerine katılacak. 10.000 in üzerinde çocuk herkesi kahkahaya boğan sirk gösterilerine seyirci olarak katılacak. Festivaller bu bölgede daha bir anlamlı, çünkü çocukların doya doya gülmeye, oynamaya, savaşları unutmaya ve çocukluklarını tümüyle yaşamaya en çok ihtiyaç duydukları yerlerden birisi Güneydoğu Anadolu. Bu yıl 7.si  gerçekleşecek sosyal sirk  festivali Her Yerde Sanat Derneği & Sirkhane’nin çocuklara bir armağanı. Çocuklar doya doya gülsün diye. Ve bu yılın teması Kahkahanın Aksanı Olmaz! Yine bu yıl, Sirkhane Sosyal Sirk Evi’nde eğitm alan Suriyeli, Mardinli, Nusaybinli, Iraklı  çocuklar sahnede binlerce seyirciye hünerlerini sergileyecek. Afganistan, Almanya, Amerika, Venezuella’dan gelen konuk sanatçılar ve yerel çocukların gerçekleştirecekleri gösteriler barışı, uyumu, dostluğu simgeliyor.

 

Her Yerde Sanat Derneği kurucuları 2011 yılında Kültürel Karavan Mezopotamya’da Projesi ile Mardin’de ve Türkiye’de ilk kez gerçekleşen sosyal sirk projelerinin temellerini attı. 2012 yılında Gençlik Evi ile yürüttükleri festivali, 2012 yılından itibaren Her Yerde Sanat Derneği çatısı altında İM Uluslararası Sosyal Sirk Festvali olarak gerçekleştiriyorlar. Yıl boyunca Mardin merkez, Nusaybin ve İstasyon’da yer alan çocuk dostu alanlarda ve gezici projelerde eğitim alan yüzlerce çocuk ve genç bu festivalde binlerce seyircinin önünde sahneye çıkıyor. Suriyeli ve Mardinli çocukların yıl boyunca öğrendikleri hünerlerini büyük kitlelerle paylaşmaları için düzenlenen festival hem çocuklar için hem de yerel halk için büyük önem taşıyor.

 

Bu yıl festivale dünyanın en iyi sosyal sirk okullarından birisi olan ve Afganistan’da yer alan Mobile Mini Circus for Children isimli sirk okulunda da  mülteci gençlerde katılacak. Ayrıca Venzuella, Almanya, Amerika ve Kanada’dan da profesyonel sirk sanatçıları profesyonel gösterileriyle festivali renklendiricekler. 

 

Her Yerde Sanat Derneği’nin düzenlediği festivale yerel otoriteler, ulusal ve uluslararası kurumlarda destek vermekte. Nusaybin Kaymakamlığı, Nusaybin Belediyesi, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Komisyonu Erasmus Plus Programı, İstanbul Goethe Enstitüsü ve Uçan Kütüphane Projesi, Welthungerhilfe Derneği, Mardin Müzesi gibi kurumların destekleri var.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82