NUSAYBİN`E YILIN İLK TURİST KAFİLESİ GELDİ

Turizmle kalkınma hedefini ilk sıralara alan ve hedef büyüten Mardin`de güven ortamınının sağlanmasının etkileri turizmde yüzleri güldürüyor.Mardin`in Nusaybin ilçesine bugün Çanakkale`den yılın ilk turist kafilesi geldi.

Mardin 26.03.2018 11:42:32 0
NUSAYBİN`E  YILIN İLK TURİST  KAFİLESİ GELDİ

Turizmle kalkınma hedefini ilk sıralara alan  ve hedef büyüten Mardin'de güven ortamınının sağlanmasının etkileri turizmde yüzleri güldürüyor.Mardin'in Nusaybin ilçesine bugün Çanakkale'den  yılın ilk turist kafilesi geldi.

 

Nusaybin ilçesine Çanakkale ilçesinden tur ile gelen 41 kişilik yerli turist kafilesi ilçede yetkilileri ve Esnafı mutlu etti.Yılın ilk Turist Kafilesinin Nusaybin ikçesine gelmesi nedeniyle Artuklu Haber Genel yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a açıklamalarda bulunan Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Gürgör, kentin turizm yatırımlarının yanı sıra, Kartal Yuvası olarak da bilinen Mardin Kalesi’nin turizme kazandırılacak olmasıyla da  bu yıl turizm de patlama gerçekleştirerek 1 milyon turiste ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini belirterek,Nusaybin ilçesine yılın ilk turist kafilesinin gelmesi bizleri fazlasyla mutlu etti''Dedi.

 

 

 Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Gürgör,açıklamasında şunları söyledi;''Mardin'de  bu yıl ciddi  bir atrış var.Turizmimiz, Kobani olayları ve sonrasında hendek olayları yüzünden ciddi sıkıntılar yaşamıştı. Başta  sayın Valimiz Mustafa Yaman'ın ve Emniyet güçlerinin büyük çabası ile Kent'te Huzur ortamı sağlanmasının ardından  Kent'te  önemli sayıda turist artışı sağlandı. Özellikle de bu yıl ilimizde yapılan ulusal ve uluslararası organizasyonlar, Kadınlar Basketbol Finalinin Mardin’de gerçekleştirilmesi yapılan tanıtım faaliyetleri ve Fuarlarda Mardin ilinin tanıtımının yapılması ciddi bir yerli ve yabancı turist artışına neden oluyor.. Bu organizasyonlar Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın destekleri ile gerçekleşti. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

MARTOD Başkanı Gürgör açıklamasına şöyle devam etti;''Nusaybin ilçesinde geçmişte yaşanan  tüm olumsuzluklara rağmen bugün 41 kişilik Turist kafilesinin  gelmesi hepimizi mutlu etti.Başta MARTOD üyesi olan  Avesis Otel işletmecisi sayın İlyas Aydın'ın  ve Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel'e  misafirperverlikleri ve çabaları için MARTOD olarak teşekkür ediyorum.Şükranlarımı sunuyorum ''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00