Nusaybin İlçesinde 8792 öğrenciye çevre eğitimi verildi

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce, NUÇEP kapsamında öğrencilere verilen çevre eğitimi sona erdi. Akarsu ilkokulu ve ortaokulunda verilen eğitimle birlikte sona eren programa, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus BİLTEKİN, Milli

Mardin 5.04.2018 13:17:44 0
Nusaybin İlçesinde 8792 öğrenciye  çevre eğitimi verildi

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce,  NUÇEP kapsamında öğrencilere verilen çevre eğitimi  sona erdi. Akarsu ilkokulu ve ortaokulunda verilen eğitimle birlikte sona eren programa, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü  Şehmus BİLTEKİN, Milli Eğitim Müdürü Ümit ÇETİN ve ÇEVSAN yetkilileri   katıldı.

 

Nusaybin Belediyesi  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinatörlüğünde Nusaybin Çevre Eğitim Projesi (NUÇEP) kapsamında; ilkokul ve ortaokullar olmak üzere 42 okul da 8792 öğrenciye çevre eğitimi verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile ortak olarak yürütülen bu projede;  eğitimler, gönüllü 10 kişiden oluşan rehber öğretmenlerle beraber gerçekleştirildi.  

 

Nusaybin Belediyesine bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden program sonrası projenin amacına yönelik yapılan açıklamada; “Bu projede amacımız okullarda öğrencilere verilecek olan eğitimler ile; tüketicileri bilinçlendirerek atıkların kaynağında ayrıştırılmasıyla geri dönüşüme katkı sağlanması ve çevre bilincinin oluşması olmuştur. Öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulmasıyla beraber çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmeleri hedeflenmiştir. Bu proje ile öğrenciler, okul içinde ve yaşadıkları bölgelerde çevre kirliliğinin önlenmesi, geri dönüşümün ve kaynağında ayrıştırmanın önemini, her türlü çevre sorununun (hava, su, gürültü, görüntü kirliliği, yeşil alan sorunları vb.) ortadan kaldırılması ve çevrenin iyileştirilmesine yönelik çözüm odaklı bakma bilincini oluşturmuştur.”denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69